Adana'da hobi olarak kaz yetiştiriciliği yapan Eser Aydoğdu şimdi siparişlere yetişemiyor! Kaz yetiştiriciliği nasıl yapılır?
Adana'nın Karaisalı ilçesinde kardeşleriyle hobi olarak başladığı kaz üretimini 3 bin kapasiteli kaz çiftliği kurarak işletmeye dönüştüren Eser Aydoğdu, doğu illeri başta olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasına kaz gönderdiklerini söyledi. Aydoğdu, kaz yetiştiriciliği nasıl yapılır ve kazın kilosu ne kadar gibi sorulara da cevap vererek herkesin merak ettiği konuları aydınlattı.
Adana'nın Karaisalı ilçesinde kardeşleriyle hobi olarak başladığı kaz üretimini 3 bin kapasiteli kaz çiftliği kurarak işletmeye dönüştüren Eser Aydoğdu, doğu illeri başta olmak üzere Türkiye'nin birçok noktasına kaz gönderdiklerini söyledi. Aydoğdu, kaz yetiştiriciliği nasıl yapılır ve kazın kilosu ne kadar gibi sorulara da cevap vererek herkesin merak ettiği konuları aydınlattı.

Çiftliğin yapım aşamasının tam olarak bitmediğini kaydeden Aydoğdu, kazların sanılanın aksine sıcak iklim sevdiğini ve Adana'nın üretim için çok uygun olduğunu anlattı. Çiftlikte incelemelerde bulunan Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ise kaz etine Türkiye genelinde ilginin arttığını, kazın ciğeriyle ve tüyüyle birçok yönden verimli bir hayvan olduğunu ifade etti.

Kırmızı et ve tavuk etinin tüketim alışkanlığında ilk sıraları aldığı Türkiye'de ve özellikle Avrupa'da rağbet gören kaz etine ilgi gün geçtikçe artıyor. Kars ve Iğdır başta olmak üzere doğu illerinde kaz eti tüketimi yaygınlaşırken bazı girişimciler de yeni sayılabilecek bu pazara yönelik çalışmalara başladı. Adana'da asıl mesleği ısı yalıtım ustası olan Eser Aydoğdu (47), kardeşleriyle birlikte hobi amaçlı kaz üretimine başladıktan sonra piyasadaki talebi de göz önünde bulundurarak kaz çiftliği kurdu.






