Eşim beni ihmal ediyor!

Eşim evini ihmal ediyor. Bu son dönemde bir hayli çoğaldı. Arkadaşlarına daha çok vakit ayırıyor. Ben de çocuklar da bu durumdan rahatsız olmaya başladık. Bu konuda ne yapmam gerekiyor?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2020 Güncelleme 14 Kasım 2020, 06:59
Eşim beni ihmal ediyor!

İÇİNDEKİLER

Evliliklerde en büyük sorun özgürlüklerin bir kenara bırakılmasıdır. Eski arkadaşlarınızı yok saymanın, gelecekte büyük sıkıntılara yol açtığı kanıtlandı. Şimdi eşinle çok ciddi bir konuşma vakti gelmiş. Dışarda bir yemekte bu sorunu artık net olarak anlatmalısın. Nelerin ters gittiğini ve çocukların da ilgisizliği nedeniyle sorun yaşamaya başladığını detaylı şekilde ona anlatmalısın. Burada dikkat etmek gereken en önemli konu, suçlayıcı olmaman. Eşini benden daha iyi tanıdığını düşünerek bunun dozunu ayarlayacağından kuşkum yok. İlişkilerde elbette özgür zamanlar olduğunu da özellikle vurgulamalısın.

EVLİLİĞİ KURTARIN
Birlikte bir hayat paylaştığınızı bu durumun etkilerinin ciddi boyutlara ulaştığını da makul bir dille söylemelisin. Eşinin tavrı değişecektir. Eğer değişmezse maalesef sorun daha da büyüyecektir. O zaman çok daha radikal kararlar almak zorunda kalabilirsiniz. Evliliğinizi kurtarmak için bu şart.

İLİŞKİ TERAPİSTİ/ MARY G. BARRET