Soslu muska börek
Kıyılmış maydanoz ve ufalanmış peyniri karıştırın. Yufkaları 5 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç kısımlarına birer tatlı kaşığı maydanozlu karışımdan koyup muska şeklinde sarın. 25 cm çapında yuvarlak ve kelepçeli kalıbı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp pişirme kağıdıyla kaplayın. Muska gibi sarılmış yufkaları, kalıba sivri tarafları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Soslu muska börek tarifinin detayları.
Kıyılmış maydanoz ve ufalanmış peyniri karıştırın. Yufkaları 5 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin uç kısımlarına birer tatlı kaşığı maydanozlu karışımdan koyup muska şeklinde sarın. 25 cm çapında yuvarlak ve kelepçeli kalıbı 1 tatlı kaşığı tereyağı ile yağlayıp pişirme kağıdıyla kaplayın. Muska gibi sarılmış yufkaları, kalıba sivri tarafları yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Sos için tereyağını eritip soğutun. Üzerine yumurta ve süt ekleyip mikserle çırpın ve yufkaların üzerine dökün. Kalıbın üzerini kapatıp bir gece buzdolabında dinlendirin. Ertesi gün üzerlerine susam serpip önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
3 adet yufka
300 gram beyaz peynir
7-8 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tereyağı
1-2 yemek kaşığı susam
SOS İÇİN
75 gram tereyağı
3 adet yumurta
2.5 su bardağı süt
ZAMANSIZ LEZZETLER/ EMİNE TUNADAN