Cinsel tedavi beyinde başlar | İlişki terapisti

Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına göre cinsel sağlık; kişilik, iletişim ve aşkı arttıran yollarla cinsel varoluşun bedensel, duygusal, entellektüel ve sosyal yönlerinin bir bütünleşmesidir. Cinsel işlev bozuklukları, sadece erkeklerde değil, kadınların da en büyük sorunudur. Kadında fiziksel ve psikolojik uyarılma sonucu beyindeki bazı merkezler harekete geçer. Mary G. Barret'in 18 Ekim taihli yazısı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2020 Güncelleme 18 Ekim 2020, 06:58
Cinsel tedavi beyinde başlar | İlişki terapisti

İÇİNDEKİLER

Dünya Sağlık Örgütü'nün tanımına göre cinsel sağlık; kişilik, iletişim ve aşkı arttıran yollarla cinsel varoluşun bedensel, duygusal, entellektüel ve sosyal yönlerinin bir bütünleşmesidir.

Cinsel işlev bozuklukları, sadece erkeklerde değil, kadınların da en büyük sorunudur. Kadında fiziksel ve psikolojik uyarılma sonucu beyindeki bazı merkezler harekete geçer. Beyinden klitoris (bızır) ve diğer cinsel organlara gelen emir sonucu alınan uyarı, cinsel tepkiye dönüşür. Yani kadın ilişkiye beyniyle katılır ve bunun için psikolojik hazırlığı da büyük önem taşır.

Cinsel isteksizlik kadınlarda daha sık görülmektedir. Yapılan çalışmalar erkeklerdeki cinsel isteksizliğin yüzde 5, kadınlardaki oranın ise yüzde 35'e vardığını göstermiştir. Kadın, hayatı boyunca hiç tatmin olmamıştır ya da cinselliğe olan ilgisi sonradan azalmıştır.

İLİŞKİ TERAPİSTİ / MARY G. BARRET