Fırında limon | Pratik bilgiler

Mikrodalga fırınların içerisinde ısıttığımız bazı gıdalardan dolayı fırın içi yağlanma, kokma ve kirlenme meydana gelir. Mikrodalga fırında dayanıklı bir kabın yarısına kadar ılık limonlu su doldurun ve 3 dakika çalıştırın.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2020 Güncelleme 11 Ekim 2020, 06:58
Fırında limon | Pratik bilgiler

İÇİNDEKİLER

Mikrodalga fırınların içerisinde ısıttığımız bazı gıdalardan dolayı fırın içi yağlanma, kokma ve kirlenme meydana gelir. Mikrodalga fırında dayanıklı bir kabın yarısına kadar ılık limonlu su doldurun ve 3 dakika çalıştırın.

SİRKE VE TUZ ORTAKLIĞI
Mutfakta en çok kirlenen, yağlanan alanlardan biri ocaktır. Bir kabın içine yeteri miktarda sirke ve tuz ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu karışımı ocağınıza sürün ve ardından yumuşak bir bez ile iyice durulayın.

ALÜMİNYUM FARKI
Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsinız.