Peynirli sebzeli köfte | Zamansız lezzetler

Havuç ve kabağı yıkayıp kurulayın ve rendenin ince tarafı ile kabuklarıyla birlikte rendeleyin. Üzerine ufalanmış bayat ekmek, yumurta, kıyılmış maydanoz, ufalanmış peynir, tuz ve karabiber ilave edip iyice yoğurun. İşte peynirli sebzeli köfte tarifinin detayları...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2020 Güncelleme 03 Ekim 2020, 07:00
Peynirli sebzeli köfte | Zamansız lezzetler

İÇİNDEKİLER

Havuç ve kabağı yıkayıp kurulayın ve rendenin ince tarafı ile kabuklarıyla birlikte rendeleyin. Üzerine ufalanmış bayat ekmek, yumurta, kıyılmış maydanoz, ufalanmış peynir, tuz ve karabiber ilave edip iyice yoğurun. Harçtan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın ve sonrasında avuç içinde yassılaştırın. Pişirme kağıdı ile kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirin. Sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.

2-4 KİŞİLİK

3-4 dilim bayat ekmek

Birer adet havuç ve kabak

3 adet yumurta

1/2 demet maydanoz

150 gram beyaz peynir, tuz, karabiber


EMİNE TUNADAN - ZAMANSIZ LEZZETLER