Kolajenini koru! | Yaşam günlüğü

Son yıllarda çok popüler olan kolajen ne işe yarıyor? Genç ve sıkı cildin anahtarı kolajen hakkında merak edilenler...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2020 Güncelleme 16 Eylül 2020, 07:06
Kolajenini koru!  | Yaşam günlüğü

İÇİNDEKİLER

Vücutta dokulara esneklik vermek; kasların, dokuların ve kemiklerin bir arada durmasını sağlamakla görevli bir protein olan kolajen, cildin temel yapısının yüzde 75'ini oluşturuyor. Yaşla birlikte vücutta daha az üretiliyor ve buna bağlı olarak ciltte kuruluk, kırışıklık ve elastikiyet baş gösteriyor.

KOLAJEN KAYNAKLARI
Vücudunuzdaki kolajen seviyesini arttırarak kırışıklarınızı önleyebilir, cildinizin gençliğini koruyabilirsiniz. Kemik suyu, et, balık, tavuk, kırmızı meyve ve sebzeler, avokado, portakal gibi kolajen içeren besinleri tüketerek, vücudunuzdaki kolajen seviyesini arttırabilirsiniz. Onun dışında kozmetik ve besin takviyeleriyle de kolajen üretimini destekleyebilirsiniz.

İŞTE KOLAJEN İÇEREN ÜRÜNLER…
Collagen
Lift Paris'in geliştirdiği Vitality; içeriğinde yer alan glutatyon, C vitamini, çinko ve kolajen ile uykunuzu düzene sokmayı, bağışıklık sisteminizi güçlendirip yorgunluğunuzu azaltmayı hedefliyor. Vücuttaki toksinleri temizleyip cildi yenileyen bir antioksidan deposu denilebilir.

Türkıye'nin ilk ve tek likit Morina Balığı Kolajeni olduğu belirtilen Naturalift, vücudun kendi kolajen üretimini destekliyor. Morina Balığı kaynaklı kolajen sayesinde cilt nemini arttıran, elastikiyeti ve sıkılığı destekleyen, ince çizgi ve kırışıkların görünümünün azalmasına yardımcı olan ürün, aynı zamanda eklemler, kas ve iskelet sistemi üzerinde de olumlu etkilere sahip.

Watsons, kolajen içerikli cilt ve kişisel bakım ürünlerine artık takviye edici gıda formundaki kolajenleri de dahil etti. Vücut ve cilt sağlığı için hayati öneme sahip kolajeni Nature's Supreme, Eva Collagen, Naturagen ve Talya markaları ile tablet, toz, şase ve sıvı formlarda tüketicilerle buluşturuyor.

Dr. Roebuck's Perky Kolajen Serumu, cildin sıkılaşmasına, aydınlanmasına ve nemlenmesine yardımcı olan doğal bir kolajen. Zararlı kimyasallar içermiyor. Sephora'da bulabilirsiniz.

Voonka Collagen Beauty, H2O Micellar Cleansing Water, yüzünüzde dış faktörlerin yarattığı kiri ve makyajı, cildinize zarar vermeden temizlemeye yardımcı oluyor. Gözeneklerinizin nefes almasını sağlayarak cildinizi rahatlatıp nemli ve canlı görünmesini sağlıyor.

GÜNÜN YILDIZLARI
Zaman en değerlı hazinemiz…

Siyah, GUESS/SAAT&SAAT, 499 TL
Mavi, CASIO/ERSA SAAT, 245,65 TL
Taşlı, QUANTUM/KONYALI SAAT, 509,15 TL

YAŞAM GÜNLÜĞÜ / AYSUN ORHAN