Limon soslu cheesecake | Zamansız lezzetler
Malzemeleri blenderla ufalayıp pişirme kağıdı serdiğiniz ve kenarlarına tereyağ sürdüğünüz 20 cm'lik kalıba yerleştirin. 190 derece fırında 7 dakika pişirin. Sonra ısıyı 175'e indirin ve içinde soğutun. Dolgu için peynir, toz şeker ve vanilyayı blender yardımıyla iyice karıştırın. İşte limon soslu cheesecake tarifinin devamı...
8-10 KİŞİLİK TABAN İÇİN:
1.5 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı kurutulmuş siyah üzüm
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tepeleme toz şekerPEYNİRLİ DOLGU İÇİN:
600 gram taze peynir
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
5 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
125 ml krema
1 çay bardağı limon sosuÜZERİ İÇİN:
1 su bardağı limon sosu