Omuzlar fora | Yaşam günlüğü

Sıcak yaz günlerinde askılı elbise, derin V yaka veya omuzları açıkta bırakan bluzların içinde harika görünmek istiyorsanız, boyun ve dekolte bölgenizin bakımına özen göstermelisiniz.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2020 Güncelleme 23 Temmuz 2020, 07:05
Omuzlar fora | Yaşam günlüğü

İÇİNDEKİLER

Vücudun diğer bölgeleriyle karşılaştırıldığında, çene altından göğüs bölgesine uzanan derimiz çok daha ince ve hassastır, üstelik burada çok daha az yağ bezi bulunur. O yüzden bu bölgede siyah noktalar ve çillenme daha çabuk gerçekleşir. Yaşlanmayla birlikte hücre yenilenme hızının düşmesi, stres, yanlış uyku pozisyonu ve sürekli teknolojik alet kullanmaktan kaynaklanan duruş bozukluğu ise bu bölgede çizgi oluşumunu hızlandırır.

DURUM TESPİTİ
Aynaya baktığınızda veya selfie çekerken boynunuzda yatay çizgiler oluştuğunu görüyorsanız tehlike çanları çalıyor demektir. Bunlar cildin doğal bağ dokusunun zayıfladığına işarettir. Dikey göğüs çizgileri ise yüz üstü yatış pozisyonundan kaynaklanabilir. Çözüm; cildin bağ dokusunu destekleyen bir krem kullanmak ve bu bölgeyi nemlendirmek.

CANLI TUTUN
Yüzünüzü olduğu gibi boyun ve dekolte bölgenizi de güneşin zararlı ışınlarından korumalısınız. Böylece cildinizin güneş lekesi olmasını önleyebilir, hem de ten renginizi canlı tutabilirsiniz. Cildi besleyen, canlandıran ve parlaklık veren serumlardan destek alabilirsiniz.

Yüz yogası yaparak yüz ve boyun kaslarınızı çalıştırdığınızda farkı hissedeceksiniz

YEMEK SONRASI DÜZ BİR KARIN!
Her yemek yediğinizde göbeğinizin çıktığından şikayet ediyorsanız; yediklerinize dikkat edin. Eğer karbonhidratı fazla kaçırdıysanız bol su içerek metabolizmanızı hızlandırıp bu besinlerin daha hızlı yanmasına yardımcı olabilir; hafif tempolu bir yürüyüş yapabilir veya sindirime yardımcı bir rezene çayı içebilirsiniz.



GÜNÜN YILDIZLARI
Bugün için seçtiğim kıyafet ve aksesuarlar size de fikir verebilir…

YAŞAM GÜNLÜĞÜ - AYSUN ORHAN