Karanfilli vişne peltesi nasıl yapılır? İşte tarifi...

Karanfilli vişne peltesi nasıl yapılır? Sofra Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Emine Tunadan'dan Yörük Böreği tarifi... Pelte için tüm malzemeyi bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Nişasta kokusu gidip şeker tamamen eriyinceye kadar pişirmeye devam edin...

takvim.com.tr
takvim.com.tr GAZETE
Karanfilli vişne peltesi nasıl yapılır? İşte tarifi...

Pelte için tüm malzemeyi bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Nişasta kokusu gidip şeker tamamen eriyinceye kadar pişirmeye devam edin. Karışım şeffaflaşıp kıvamını alınca ateşten alın. Tabanı ve kenarları hafif ıslatılmış bir servis tabağına pelteyi dökün ve 5-6 saat buzdolabında bekletin. Üzeri için, yaban mersinlerini bir tavaya alın. Üzerine toz şeker ve su katıp karamelize edin. Pelteyi dondurma, karamelize yaban mersini ve taze kekik ile süsleyerek servis edin.

6-8 KİŞİLİK
6-8 kişilik
3 su bardağı vişne suyu
2 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 adet karanfil

ÜZERİ İÇİN:
Yarım kg vanilyalı dondurma
4-5 dal taze kekik
25-30 adet yaban mersini
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su

EMİNE TUNADAN - ZAMANSIZ LEZZETLER