Afrika sıcakları Türkiye'yi kavurdu! Antalya ve Adana'da sıcaklık rekoru kırıldı

Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava tüm yurtta etkili oluyor. Antalya’da son 91 yılın Mayıs ayı sıcaklık rekoru 42.7 derece ile kırıldı. Dün ve bugün sıcaktan bunalan halk ise serinlemek için farklı yöntemler seçti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2020 Güncelleme 18 Mayıs 2020, 07:00
Afrika sıcakları Türkiye’yi kavurdu! Antalya ve Adana’da sıcaklık rekoru kırıldı

İÇİNDEKİLER



Türkiye'de
perşembe gününden itibaren Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımları etkili oluyor. Antalya'da 42.7 derece ile hava sıcaklığı rekoru kılırken, dün ve bugün sıcaktan bunalan halk ise serinlemek için farklı yöntemler seçti.

Sosyal medyaya da yansıyan görüntülerde kimi üzerinde elbiseleriyle hortumla duş alırken, kimi pet şişelere doldurduğu suyu başından aşağı döktü.

Bir vatandaş ise bölgenin en yüksek noktalarından biri olan ve her kış kayak severlerin akın ettiği Saklıkent Kayak Merkezi çevresinde kalan az miktarda kar kütlesi üzerinde kayarak serinledi.

Vatandaşların bulduğu önlemler bunaltıcı sıcağın etkisini gözler önüne serdi.

BUZ GİBİ SU!
Adana'da
termometreler 43,5 dereceyi gösterirken, aşırı sıcaktan bunalan vatandaşlar, Dağılcak Tabiat Parkı yolundaki buz gibi suda serinlemeye çalıştı. Ünlüoğlu ailesi de köylerinden geldiklerini belirterek soğuk akarsuda biraz rahatladıklarını anlattı.


ÖLÜMÜNE SERİNLİK!
Adana'da
her sene olduğu gibi gençler yine serinlemek için kendilerini sulama kanalına attı. Yıl boyunca onlarca kişinin boğulduğu kanalda canlarını hiçe sayarak yüzen arkadaşlar, suya atlarken akrobatik hareketler de yaptı.

Polisler sulama kanalında yüzenleri görünce hızlıca yanlarına gitti. Gençler, kendilerine ceza yazılmaması için ekiplerden özür diledi.