Yeni hayat! Astım hastası olmasına rağmen coronavirüsü yendi...

20 Mart'ta Covid-19 tanısı konularak 6 gün tedavi gören 51 yaşındaki Fikret Yeni, astım hastalığı olmasına rağmen yeni tip korona virüsü yenmeyi başardı. Yeni, “Korona virüs illetini yendim. Astım hastalığım olmasına rağmen” dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2020 Güncelleme 28 Mart 2020, 07:02
Yeni hayat! Astım hastası olmasına rağmen coronavirüsü yendi...

İÇİNDEKİLER

AK Parti eski Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Coronavirüs'ü yenmeyi başardı. Yeni, yaşadıklarını TAKVİM'e anlattı: Hastalığım öncesinde ve sırasında çok ağır seyreden bir semptomum olmadı. Belirtilerim hafifti. 15 Mart günü boğaz ağrım başladı. Boğaz ağrım 5 gün boyunca hafifleyerek devam etti. Buna kuru öksürükle beraber ellerim ve bacaklarımda oluşan eklem ağrıları eşlik etti. Yalnızca hastaneye yatmadan 2 gün önce çok hafif ateşim yükseldi. Ancak bu süreç boyunca 39 dereceyi geçen bir yüksek ateş yaşamadım.

20 Mart'ta ise test sonucum pozitif çıktıktan sonra Adana Şehir Hastanesi'nde tedavim başladı. Ateşim hastanede tedavi gördüğüm sürede hiç yükselmedi. Kuru öksürüğüm hafifledi. Parmak eklemlerimde biraz ağrı hissettim. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanlarımız her türlü ilgiyi gösterdiler. Hastanede kaldığım 6 günün sonunda kan değerlerim normale döndü.

Astım hastalığım olmasına rağmen nefes darlığı yaşamadım. Astım hastalığından dolayı 7-8 yıldır tedavi görüyorum. Kronik hastalığı olanlar illa ki zarar görecek diye bir şey yok. Bu hastalığın belki şu an için net bir somut tedavisi yok. Ama vücudu darmaduman da etmediğini fark ettim. Yenilmeyecek bir hastalık olmadığını gördüm.

Sağlık Bakanlığımız hastalıkla mücadele çok etkili çalışıyor. Testlerim pozitif çıkınca son 2 hafta içerisindeki görüştüğüm kişilere ulaşıldı ve onlar da sosyal yaşamdan izole edilerek karantinaya alındılar. Onların testleri ise negatif çıktı.



Yeni, "Bu süreç öncesinde görüştüğüm kişilerin hiçbirinde hastalık görülmemesi beni çok mutlu etti" dedi.