İngiltere'de yaşayan iki Türk Coronavirüs’ü (COVID-19) yenmeyi başardı

İngiltere’de yaşayan iki Türk Coronavirüs’ü (COVID-19) yenmeyi başardı. O isimlerden 91 yaşındaki İbrahim Özalp’in bağışıklık sistemi sapasağlam çıktı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2020 Güncelleme 25 Mart 2020, 07:06
İngiltere’de yaşayan iki Türk Coronavirüs’ü COVID-19 yenmeyi başardı

İÇİNDEKİLER



İngiltere'de
yaşayan iki Türk, insanlığı tehdit eden Coronavirüs'ü yenmeyi başardı... Başkent Londra'da oturan 91 yaşındaki İbrahim Özalp, kalp sıkışması nedeniyle 10 gün önce Homerton Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan test sonucu Corona'ya yakalandığı anlaşıldı. Karantinaya alınıp, tedavisine başlandı. Ve çok kısa bir sürede bu virüsü yenmeyi başardı. İbrahim Dede'nin doktorları şu açıklamayı yaptı: "Solunum yolları açıktı ve bağışıklık sistemi kuvvetliydi. Bu etkenler hastalığı atlatmasında büyük rol oynadı. Bağışıklık sistemi kuvvetli olan herkesin hastalığı atlatabileceğini bizlere gösterdi."


"SENİ YENECEĞİM!"
Türk vatandaşı Sude Şensoy da hastalığa geçtiğimiz haftalarda yakalandı. O da Coronavirüs'ü yenmeyi başardı. 37 yaşındaki genç kadın, yaşadığı süreci şöyle anlattı: "Eve gelenler bana dedi ki 'Eğer stres ve panik yaparsan kalp ve etrafındaki kasların doğal olarak daha fazla kendini kasacak ve şu an solunum sorunu yaşıyorsun ya o daha şiddetli olacak, hiç nefes alamayacaksın.' Panik yapmadım. Dalga geçtim. İsmini yeşil canavar koydum, ateşim her geçtiğinde 'Ben seni yeneceğim' dedim..."



Şensoy, 14 günlük karantina nedeniyle oğlunun doğum gününü kutlayamadığını da ifade etti.



Virüsü ciddiye almayan İngiltere'de de önemli adımlar atıldı. İnsanların sadece gerekli alışveriş ve tek başına spor yapmaları için evden çıkmalarına izin verilmesi kararlaştırıldı.