Edirne'de koruma altındaki 7 aylık bebek ve 11 yaşındaki çocuğa sünnet düğünü

Devlet korumasındaki 7 aylık bebek ve 11 yaşındaki çocuğa sünnet düğünü düzenlendi. Edirne Valisi Ekrem Canalp, kimsesiz 2 çocuk için organize edilen düğüne makam aracını tahsis etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2019 Güncelleme 30 Eylül 2019, 07:56
Edirne’de koruma altındaki 7 aylık bebek ve 11 yaşındaki çocuğa sünnet düğünü

İÇİNDEKİLER

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bünyesinde bulunan Melahat Hulisi Datenin Çocuk Sitesi'nde kalan Nurullah (11) ve 7 aylık Kahraman isimli kimsesiz 2 çocuk için mevlit, alay, kına ve düğün organize etti. Bu organizasyona Edirne Valisi Ekrem Canalp, makam aracını tahsis etti. Çocuk Sitesi bahçesinde organize edilen etkinlikte Melahat Hulusi Datenin Çocuk Evleri Sitesi Müdür Yardımcısı Sermin Dağ Tarlacı çocukların "Müdür annesi", Müdür Salih Sinan Kaplan ise çocukların "Müdür babası" görevini üstlendi.



Etkinlikte ata bindirilerek Çocuk Sitesi'nin bahçesine getirilen çocuklar için önce mevlit okutuldu. Pilav ayran dağıtımı gerçekleşen etkinlikte, geleneklere uygun olarak alay gerçekleştirildi. Edirne Valisi Ekrem Canalp'in tahsis ettiği makam aracına bindirilen çocuklar Edirne sokaklarında tur attı.

ERCAN BİTTİ