2019 Safer ayı ne zaman? Safer ayının önemi nedir? İşte Safer ayında yapılması gereken ibadetler...

İslam alemi için önemli aylardan birisi olan Safer ayı şu sıralar vatandaşlar tarafından merakla araştırılıyor. Hicri takvime göre, Muharrem ayının bitimiyle birlikte Safer ayı idrak edilmeye başlandı. Bu önemli ayı ibadet ve dualarla geçirecek olan vatandaşlar Safer ayı ne zaman sorusuna yanıt arıyor. Peki, Safer ayı nedir? İşte Safer ayında yapılması gereken ibadetler...

Giriş Tarihi 01 Ekim 2019, 00:45 Güncelleme 01 Ekim 2019, 00:48
2019 Safer ayı ne zaman? Safer ayının önemi nedir? İşte Safer ayında yapılması gereken ibadetler...

İÇİNDEKİLER

Muharrem ayının ardından gelen Safer ayı ile ilgili detaylar şu sıralar vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Müslümanlar için son derece önemli olan bu ayda vatandaşlar ibadetlerini yerine getirecek. Bu nedenle vatandaşlar şimdi Safer ayında yapılması gereken ibadetleri merak ediyor. Peki, 2019 yılı Safer ayı ne zaman? İşte merak edilen soruların yanıtı...

SAFER AYI NE ZAMAN?

Safer ayı 30 Eylül 2019 Pazartesi günü başladı. 28 Ekim 2019 tarihinde sona erecek.

SAFER AYINDA YAPILACAK İBADETLER

Diyanet'te yer alan bilgiye göre Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli de yoktur. Hz. Peygamberin (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır.

Safer ayında belalardan korunmak için günahlara tövbe etmeli, çokça istiğfar çekmeli, kaza namazı kılmalı. Ayrıca sadaka vermeli ve salavatlar ile meşgul almalıdır.

SAFER AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Hicrî ayların ikincisidir. Hicrî ayların birincisi, bilindiği gibi Muharrem ayıdır ve içinde aşûre günü vardı. Üçüncüsü ise Rebî'ül-Evvel ayıdır ve bu ayın 12. Gecesinde Kâinatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) dünyayı şereflendirdi. Hicrî takvimde bazı ayların ve günlerin; gerek içinde farz kılınan ibadetler, gerekse bir kudsî tarihin unvanı olmaları hasebiyle mukaddes tanındığı biliniyor. Meselâ Recep, Şaban ve Ramazan ayları, nafile ve farz ibadetlerin içerisinde teşrî kılındığı üç ibâdet ayı olarak bilinir; bu aylardan bilhassa Ramazan ayı ve bu ay içindeki Kadir Gecesi Kur'ân'da da ifâdesini bulur; diğer ikisi de muhtelif nafile ibâdetler için münbit birer zemin teşkil ettiği sahih hadislerde beyan edilir. İslâmiyet öncesi Araplar arasında da Muharrem, Recep, Zi'l-Kâde ve Zi'l-Hicce aylarının hürmet duyulan aylardan olduğu ve bu aylarda Arapların savaş yapmaktan çekindikleri biliniyor.