Avrupa'da yılın doktoru ödülünü kazanan Cerrah Dilek Gürsoy başarısını annesine adadı

Cerrah Dilek Gürsoy, Avrupa’da yılın doktoru ödülünü kazandı. Türk kadının gücünü dünyaya kanıtladı. Başarısını annesi Zeynep’e adadı: O benim kahramanım.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2019 Güncelleme 18 Eylül 2019, 07:56
Avrupa’da yılın doktoru ödülünü kazanan Cerrah Dilek Gürsoy başarısını annesine adadı

İÇİNDEKİLER

Kalp Cerrahı Dilek Gürsoy, 36 yaşında yaptığı yapay kalp nakliyle tıp tarihine geçti. Bu ameliyatı yapan ilk kadın cerrah olarak tüm dünyanın ilgisini çekti. Alman Tıp Ödülü'nü kazanan 43 yaşındaki Gürsoy, başarısındaki en büyük payın annesi olduğunu söyledi. "Almanya'nın Neuss şehrinde dünyaya geldim. 2 ağabeyim var. İşçi bir ailenin çocuğuyum. Bu günlere gelmemde annem en büyük destekçim oldu. 32 yıl önce babamı kaybettikten sonra o çalıştı, biz üç kardeş okuduk. 47 yıl fabrikalarda hayatlarımızı kazanmaya çalıştı. Benim kahramanım annemdir" dedi.

ÜLKEME DÖNMEK İSTERİM
"Ben kendini ispatlamış, işçi bir anne ve babanı alın teriyle bugüne gelmiş bir Türk kadınıyım. Annem okuma yazması olmadan, burada dil bilmeden çalışıp, bizi büyüttü. Bu kadar cesur ve azimli bir kadının kızı korkak olabilir mi?" diyerek duygularını dile getirdi. Yapay kalbin önemine dikkat çeken Gürsoy, şöyle devam etti: "Hedefim yapay kalp merkezi kurup, insanlığa kalp olmak, hayatlar kurtarmak. Yapay kalp çok önemli. Kalp noktasında Türkiye isterse her zaman varım, ülkem için bir şeyler yapmak isterim."



Almanya'da işçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Dilek Gürsoy, azmetti. Gerçekleştirdiği yapay kalp nakliyle tıp literatürüne girdi.

TÜLAY CANBOLAT