
Bayram tatili kaç gün sürecek? Ağustos ayına yaklaştığımız şu günlerde Kurban Bayramı tatili için planlar yapılmaya başlandı. İslam aleminin heyecanla beklediği Kurban Bayramı resmi olarak arefe günü ile birlikte 4,5 gün sürüyor. Hafta sonları ile birlikte dahil edildiğinde 9 gün yapılması beklenen bayram tatili ile ilgili resmi bir açıklama geldi mi? 2019 Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu mu? Bayram tatili kaç gün sürecek? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLDU MU?
Kurban Bayramı tatili resmi olarak arefe günü yarım gün, 4 gün de bayram tatili ile birlikte 4,5 gündür. Geçtiğimiz sene Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlenmişti. Bu sene Kurban Bayramı arefesi cumartesi gününe, bayramın 1. günü pazar gününe, bayramın son günü ise çarşamba gününe denk geliyor. Eğer perşembe ve cuma günleri de tatile dahil edilirse hafta sonu tatili ile birlikte toplamda 9 gün tatil yapılmış olacak.
Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.
KURBAN BAYRAMI'NDA TURİZMCİLERİN UMUDU YERLİ TURİST
Mersin'in Silifke ilçesindeki turizmciler Kurban Bayramında umudunu yerli turistlere bağladı.
Atakent Mahallesi Yapraklı koyda turizm işletmecisi Mesut Öztürk Kurban Bayramında bir yoğunluk beklediklerini belirterek, Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezlerinden olan Silifke'de Kurban Bayramı tatiliyle birlikte sahillerde doluluk oranının maksimum seviyeye çıkacağını söyledi.
Ramazan Bayramında turizmde bir sessizlik yaşandığını, ancak Kurban Bayramı tatilinin iyi durumda olduğunu ifade eden Mesut Öztürk, öncelikli hedeflerinin her zaman olduğu gibi yerli turist olduğunu belirtti.
Yerli turistin her zaman Doğu Akdeniz'i tercih ettiğini vurgulayan Öztürk, "Yerli turistler bölgemize gösterdikleri ilgiyle bizi hiç bir zaman yanıltmadılar ve bu yılda yanıltmayacaklardır. Yerli turistlerin bölgemizi tercih etmelerinden ilgi göstermelerinden her zaman memnunuz. Bu nedenle yerli turizme güveniyoruz ve Antalya, Ege gibi bizim bölgemiz turizmden olumsuz etkilenmeyecektir" dedi.
Yabancı turist yoğunluğunda yerli turiste gerekli ilgi ve alakayı göstermeyen diğer bölgelerin kriz döneminde hemen yerli turiste yöneldiğine dikkati çeken Silifke Turizm Derneği Başkanı Ali Küçük ise, "Yerli turist kriz dönemlerinde hatırlanacak bir potansiyel olmamalı. Her daim yerli turiste ihtiyacımız var ve olacaktır. Biz her zaman olduğu gibi şimdi yerli misafirlerimizi konuk etmeden onur duyacağız. Krizlik ilgi değil her zaman olduğu gibi her daim aynı sıcaklıkla misafir edeceğiz konuklarımızı. Tabi bu yıl yapmış olduğumuz tanıtımlar ve çalışmalarla da krizden etkilenmeden çıkmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
Kızkalesi, Atakent, Atayurt, Taşucu, Yeşilovacık ve Tisan sahillerinde gelen turistlere her türlü imkanın sunulduğuna vurgu yapan Küçük, düzenlenen yat turlarıyla da konuklara güzel bir gün yaşatıldığını söyledi.
EGE'DE TURİZM YOĞUNLUĞU KATLANACAK
Yaz turizm dönemini çok yoğun geçiren Ege Bölgesi, bayramda hareketliğini daha da artıracak.
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Muğla'dan Çanakkale'ye uzanan "Ege Rivierası"nda hazırlıklar devam ediyor. Serin suları, ince kumu ve güneşin yanında kültürel zenginlikleriyle de turistlerin ilgisini çeken Ege, bayram tatilinde vatandaşların ilk tercihleri arasında bulunuyor.
Çeşme, Kuşadası, Didim gibi popüler turizm destinasyonlarının yanında Seferihisar, Foça ve Urla gibi ilçeler de tatilcilerin seçenekleri arasında yer alıyor.
İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes ve Meryem Ana, Aydın'ın Karacasu ilçesinde yer alan Afrodisyas, Didim'de bulunan Apollon Tapınağı da tatilcilerin bayram rotalarına dahil oluyor.