Parçalı ay tutulması ne zaman, saat kaçta? Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Parçalı ay tutulması şu sıralar birçok kişinin gündeminde yer alıyor. Parçalı ay tutulması ne zaman gerçekleşecek sorusu arama motorlarında merakla araştırılan konular arasında bulunuyor. Saat 00.31'de Ay'ın yaklaşık yüzde 65'lik bölümü Dünya'nın gölgesinde kalacak. Peki, parçalı ay tutulması ne zaman, saat kaçta? Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi?

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2019, 21:22 Güncelleme 16 Temmuz 2019, 23:46
Parçalı ay tutulması ne zaman, saat kaçta? Ay tutulması Türkiye’den izlenebilecek mi?

İÇİNDEKİLER

Parçalı ay tutulmasında Ay tutulma sırasında tam olarak kaybolmayan koyu kızıl bir renge bürünecek. Ay'ın yaklaşık yüzde 65'i dünyanın gölgesinde kalacak. Bu önemli gökyüzü olayının öncesinde insanlar Parçalı ay tutulması ne zaman, saat kaçta sorularına yanıt arıyor. Peki, Ay tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

16 Temmuz'u 17 Temmuz'a bağlayan gece gerçekleşecek olan "Parçalı Ay Tutulması" tüm Türkiye'den takip edilebilecek. Tamamı gözlemlenebilecek bu tutulma Türkiye saati ile 21.43-03.18 saatlerinde gerçekleşecek. Saat 00.31'de tutulma ortasında ayın yaklaşık yüzde 65'i dünyanın gölgesinde kalacak.

PARÇALI AY TUTULMASI NEDİR?

Ay tutulması, Dünya'nın Ay ile Güneş arasında bir noktada bulunması sonucu, Ay'ın Dünya'nın gölge konisinin içerisinde kalması ile gerçekleşiyor. Ancak Ay'ın Dünya etrafındaki yörüngesi ile Dünya'nın Güneş etrafındaki yörüngesinin arasındaki açı nedeniyle her tutulmada Ay, Dünya'nın tam gölge konisine girmeyebiliyor. Bu durumda gerçekleşen tutulma "Parçalı Ay Tutulması" olarak adlandırılıyor.

AY TUTULMASI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Ay tutulması, 16-17 Temmuz 2019 gecesi Türkiye Saati ile 21.43 – 03.18 saatleri arasında gerçekleşecek ve Ay'ın yaklaşık yüzde 65'lik bölümü Dünya'nın tam gölge konisinin içerisinde kalacak.