‘Delirten hastalık’ nedeniyle dayanılmaz ağrılar çeken Sunay Öztürk aylar sonra güldü

Sunay Öztürk, ‘delirten hastalık’ nedeniyle dayanılmaz ağrılar çekti. 1.5 ayda 32 dişini çektirdi. Ağlayarak ötanazi isteyen acılı kadın, tedavi edildi. Aylar sonra protez dişleriyle ilk kez gülebildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2019 Güncelleme 13 Mart 2019, 08:00
‘Delirten hastalık’ nedeniyle dayanılmaz ağrılar çeken Sunay Öztürk aylar sonra güldü

İÇİNDEKİLER

Antalya'da Sunay Öztürk (41), 9 ay önce dişlerini beyazlatmak istedi. 20 dişi kaplama için kesildi. Ancak bu sırada dayanılmaz ağrılar çekti. İlaçlara rağmen ağrıları dinmedi. Acıdan kurtulmak için 1.5 ayda 32 dişini çektirdi. Buna rağmen ağrıları kesilmedi. Öztürk, beyin ve sinir cerrahına gitti. 'Delirten hastalık' diye tabir edilen 'trigeminal nevralji' hastalığına yakalandığını öğrendi. Ameliyatla ağrı bulunan bölgelerdeki sinirleri kesildi. Ancak iyileşemeyen Öztürk, ötanazi istedi.



Tedaviden sonra

Öztürk'ün imdadına Sağlık Bakanlığı yetişti. 8 ay önce Ankara Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'ne yatırılan Öztürk, tedaviye olumlu yanıt verdi. Ağrıları dinmeye başlayan Öztürk, 1.5 yıl aradan sonra gerçek dişleriyle olmasa da protez dişlerle tekrar aynanın karşısına geçti. Protez dişleri, sinirlerin kesildiği bölgedeki ağrılar yüzünden kullanamadığını belirten Sunay Öztürk, "Aynaya bakıp gülmek bile çok güzel. Kullanamasam da bu kadarı bile şimdilik yeter" dedi.