Sağlıklı kalbin anahtarı pancar! Kalp krizi riskini azaltıyor...

Güçlü ve sağlıklı atan bir kalbe sahip olmada beslenme tarzı önem taşıyor. Pancar, kuşkonmaz ve fasulye gibi sebzeler kalp krizi riskini azaltıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Mart 2019 Güncelleme 05 Mart 2019, 08:00
Sağlıklı kalbin anahtarı pancar! Kalp krizi riskini azaltıyor...

İÇİNDEKİLER




Aşık
olduğunda ve heyecanlandığında hızla atan, üzüldüğünde kırılan kalp, sağlıklı bir vücudun olmazsa olmazını oluşturuyor. Kalp hastalıklarından korunmada, kişinin yaşam tarzı ve genetik yapısı etkin rol oynuyor. Kalbi besleyen koroner damarlarda oluşan yağlı plakların üzerinde milimetrik yırtılmaların oluşması sonucu meydana gelen kalp krizleri, yaşamı tehdit ediyor. Uzmanlar, sağlıklı ve güçlü atan bir kalbin sırrını veriyor...



YÜRÜYÜŞ YAPIN...
Araştırmalar, sağlıklı bir kalp için aktif bir yaşama sahip olmak gerektiğini söylüyor. Günümüzde ise insanların üçte biri hareketsiz bir yaşam sürüyor. Haftada 5 gün yarım saatlik yürüyüş yapmak, bisiklete binmek ve yüzmek kalp hastalıklarından korunmada etkili oluyor.


MEYVE-SEBZE TÜKETİN
Modern hayatta hızlı gıda tüketimi, hastalıkları da beraberinde getiriyor. Bu beslenme tarzına bağlı olarak ortaya çıkan fazla kilo, kalp hastalıklarını da tetikliyor. Bunu önlemek için doğru gıdaları tercih etmek ve porsiyonları küçültmek gerekiyor. Günde bir porsiyon bile meyve yemek, kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor.


TANSİYONA DİKKAT
Yüksek tansiyon da kalp hastalığı riskini artırıyor. Bu hastalığı olanların ilaçlarını ihmal etmemesi ve günlük tuz miktarını azaltması öneriliyor.


​SÜPER BESİNLER

BALIK: Omega-3 içeriği ile kalp sağlığını korur. Ritim bozukluklarını engeller.
FASULYE: Bağırsakları düzenler. Kalbi korur.
KUŞKONMAZ: Kalbi güçlendirir. Kalp krizinden korur.
ELMA: Kolesterolü düşürür.
ARPA: Kolesterolü düşürür. Kalbi korur.
MUZ: Tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürür.
PANCAR: Kolesterolü ve tansiyonu düşürür. Kalbi korur.
SARIMSAK: Her gün bir diş sarımsak yemek, kalp hastalıklarına karşı korur.
CEVİZ-FINDIK: Haftada 2-3 kez 6-7 fındık, 2-3 ceviz tüketilmek kalp hastalıklarından korur. Kalp krizini önler.