Diyabet ihmale gelmiyor! Yüksek şeker Alzheimer yapar...
Çağın vebası diyabet, ihmale gelmiyor. Tedavi edilmediğinde Alzheimer’a hatta erken ölüme neden oluyor. Dr. David Perlmutter uyarıyor: Paketli gıda, kek, pasta ve poğaça yemeyin...

Güçlü bir hafızanın yolu, sindirimden geçiyor. Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, bağırsak ve beyin arasındaki sağlık şifresini açıklıyor. İhmal edilen diyabet hastalığının Alzheimer ve demansa neden olduğunu söylüyor. Şu bilgileri veriyor: Yanlış beslenme sonucu olarak görülen TİP-2 diyabet; erken ölüm, kalp hastalığı, felç, böbrek hastalığı, körlük ve nörolojik hastalıkları beraberinde getirir. Yüksek kan şekeri, ilk olarak sinir sistemine ardından karaciğere zarar verir. Tedavi edilmeyen diyabetin, Alzheimer hastalığına neden olduğu araştırmalarda da mevcut.

İnsülin direnci, Alzheimer'lı beyinlerde bulunan kötü niyetli plakların oluşumunu hızlandırır. Diyabetli hastaların, Alzheimer'a yakalanma riski normal insanlara göre iki kat daha fazladır. Araştırmalar yüksek ve düşük şekerin, beyin küçülmesi ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini artırdığını gösteriyor. Son 10 yıl içerisinde TİP-2 diyabet, obezite ve Alzheimer hastalarının sayısı paralel oranda artış gösteriyor. Şeker hastalığının ortaya çıkmasında zararlı besinsel şekerin etkisi oldukça yüksek. Bu hastalıktan korunmak için ilk olarak beslenme şeklinin değiştirilmesi öneriliyor. Bunun için işlenmiş ve paketli gıdalardan uzak durmak, şekeri yükselten karbonhidratlı besinlerle vedalaşmak gerekiyor.

SALATA TÜKETİN
Fermente gıdalar ve karahindiba yaprakları sağlıklı bir sindirimin olmazsa olmazıdır. Sebze, meyve, kırmızı et, kuruyemiş ve yumurta tüketmek bağırsak ve beyin sağlığını korur. Akşam yemeklerinde etin yanında tercih edilen yeşil salata sindirimi hızlandırır. Hazımsızlığı önler. Kahvaltıda haşlanmış yumurta, öğle aralarında bir kase yoğurt ise kurtarıcıdır.

