Diyabet ihmale gelmiyor! Yüksek şeker Alzheimer yapar...

Çağın vebası diyabet, ihmale gelmiyor. Tedavi edilmediğinde Alzheimer’a hatta erken ölüme neden oluyor. Dr. David Perlmutter uyarıyor: Paketli gıda, kek, pasta ve poğaça yemeyin...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2019 Güncelleme 04 Mart 2019, 10:13
Diyabet ihmale gelmiyor! Yüksek şeker Alzheimer yapar...

İÇİNDEKİLER



Güçlü
bir hafızanın yolu, sindirimden geçiyor. Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, bağırsak ve beyin arasındaki sağlık şifresini açıklıyor. İhmal edilen diyabet hastalığının Alzheimer ve demansa neden olduğunu söylüyor. Şu bilgileri veriyor: Yanlış beslenme sonucu olarak görülen TİP-2 diyabet; erken ölüm, kalp hastalığı, felç, böbrek hastalığı, körlük ve nörolojik hastalıkları beraberinde getirir. Yüksek kan şekeri, ilk olarak sinir sistemine ardından karaciğere zarar verir. Tedavi edilmeyen diyabetin, Alzheimer hastalığına neden olduğu araştırmalarda da mevcut.



İnsülin direnci, Alzheimer'lı beyinlerde bulunan kötü niyetli plakların oluşumunu hızlandırır. Diyabetli hastaların, Alzheimer'a yakalanma riski normal insanlara göre iki kat daha fazladır. Araştırmalar yüksek ve düşük şekerin, beyin küçülmesi ve Alzheimer hastalığına yakalanma riskini artırdığını gösteriyor. Son 10 yıl içerisinde TİP-2 diyabet, obezite ve Alzheimer hastalarının sayısı paralel oranda artış gösteriyor. Şeker hastalığının ortaya çıkmasında zararlı besinsel şekerin etkisi oldukça yüksek. Bu hastalıktan korunmak için ilk olarak beslenme şeklinin değiştirilmesi öneriliyor. Bunun için işlenmiş ve paketli gıdalardan uzak durmak, şekeri yükselten karbonhidratlı besinlerle vedalaşmak gerekiyor.



SALATA TÜKETİN
Fermente gıdalar ve karahindiba yaprakları sağlıklı bir sindirimin olmazsa olmazıdır. Sebze, meyve, kırmızı et, kuruyemiş ve yumurta tüketmek bağırsak ve beyin sağlığını korur. Akşam yemeklerinde etin yanında tercih edilen yeşil salata sindirimi hızlandırır. Hazımsızlığı önler. Kahvaltıda haşlanmış yumurta, öğle aralarında bir kase yoğurt ise kurtarıcıdır.



HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞINI DENEYİN
BEYİN için süper bir yakıt olan Hindistan cevizi yağı, hastalıkları önler ve tedaviye yardımcı olur. Bir çay kaşığı veya iki çay kaşığı kadar kullanmak bile hastalıklarla mücadeleye yardımcıdır. Isıya dayanıklı olduğundan yemeklerde kullanıldığında besin değerini kaybetmez. Zeytinyağı yerine de kullanılabilir.



BU KABURGA ŞİFA DOLU
Malzemeler: 4 soğan, 3 doğranmış havuç, 5 kereviz sapı, 3 diş sarımsak, 240 gram badem unu, 1 çay kaşığı tuz ve karabiber, 1 kg dana kaburga, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, domates salçası, 1 portakal suyu, kekik ve maydanoz.

Hazırlanışı: Kaburgaları; badem unu, tuz ve karabibere bulayın. Ardından tencerede zeytinyağı ile kavurun. Soğan, kereviz ve havuçları iri iri doğrayın. Kavrulmuş soğanlara, havuç ve kereviz ekleyin. Domates salçası ve portakal suyunu da ekleyip kaburgayı 2 saat pişirin. Kekik ve maydanozla servis edin.

DR. DAVID PERLMUTTER - VÜCUDUN İKİNCİ BEYNİ BAĞIRSAK 7

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: PROBİYOTİK MUCİZESİ