'Ah'suman!

Asuman Bayrak, restoranda yemek yemeye başladı. Bu sırada arka masada gürültü yapan çocuklara baktı. Bunu gören baba Abdulkadir İnal, ‘Senin havan kime’ diyerek genç kadına yumruk attı. Saldırgana 4.5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2019 Güncelleme 27 Şubat 2019, 07:59
’Ah’suman!

İÇİNDEKİLER

Kadına yönelik şiddet korkunç boyutlara ulaştı. İstanbul Kadıköy'de yaşayan Asuman Bayrak, 8 Ağustos 2018'de bir restoranda yemek yemeye başladı. Bu sırada arka masada çocuklu bir aile vardı. Genç kadın, gürültü yapan çocuklara doğru baktı. Daha sonra çocukların babası Abdulkadir İnal, kadının masasına gidip "Senin havan kime" diye bağırdı. Ardından genç kadını yumruk darbeleriyle yaraladı. Bir gözü moraran ve yüz kemiğinde kırık oluşan Bayrak, hastaneye kaldırıldı. Gözü moraran genç kadın, hukuk mücadelesi başlattı. İnal hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.



İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde davanın ilk duruşması yapıldı. Asuman Bayrak ve Avukatı Leyla Süren'in hazır bulunduğu duruşmaya, sanık Abdulkadir İnal katılmadı. Batman Asliye Ceza Mahkemesi tarafından talimatla ifadesi alınan sanık, "Bayrak'a vurmadım. Bayanın nasıl yaralandığını bilmiyorum" diye savunma yaptı. Bayrak ise sanıktan şikayetçi olduğunu anlattı. Avukat Leyla Bayrak da, sanığın müvekkilini yumrukladığını belirterek, "Sanık Asuman Bayrak'ı yumruklamıştır. Yaralama sonucunda Asuman'ın göz sinirleri zedelendi, kemiği kırıldı. Sanığın hak ettiği cezayı alması için elimizden geleni yapacağız" ifadelerini kullandı.