Hamburger sağlığımızla oynuyor! Hamburger beyin hücrelerine zarar veriyor, Alzheimer ve şizofreniye yol açıyor

Herkesin severek yediği hamburger, sağlığımızla oynuyor! İşlenmiş yağ deposu bu besin, beyin hücrelerine zarar veriyor. Alzheimer ve şizofreniye davetiye çıkartıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Şubat 2019 Güncelleme 24 Şubat 2019, 07:59
Hamburger sağlığımızla oynuyor! Hamburger beyin hücrelerine zarar veriyor, Alzheimer ve şizofreniye yol açıyor

İÇİNDEKİLER



Değişen beslenme alışkanlıkları
hastalıkları da çağırıyor. Şeker ve karbonhidrat içeren besinler, başta Alzheimer olmak üzere diyabete ve kalp krizine zemin hazırlıyor. Kitapları tüm dünyada satış rekorları kıran Nörolog ve Beslenme Uzmanı Dr. David Perlmutter, sağlıklı bir beyin için hamburger, pizza ve cips gibi trans yağ içeren besinlerden uzak durulması gerektiğini açıklıyor. Sağlıklı yağların ise vücut için en sağlıklı gıda olduğunu belirtiyor. Şu bilgileri veriyor: Geçmiş dönemlerde insanlar daha fazla kalori tüketirdi. Günlük beslenmelerinde tereyağı, yumurta, kırmızı et ile mevsim sebze ve meyveleri bulunurdu. Obezite sorunu yok denecek kadar azdı. Hastalıklar ise zatürre ve tüberkülozla kısıtlıydı. Zamanla gıda üreticileri tarafından hidrojenize (trans yağ) edilip sertleştirilen ve tereyağına benzetilen sağlıksız yağlar üretilmeye başlandı.




Buna bilim dünyasının 'Hayvansal yağlar, kalp ve damar sağlığını bozar' açıklamaları da eklenince, insanlar gittikçe fabrikasyon bitkisel yağlara yönelmeye başladı. Oysa günlük kalorilerinin yüzde 10'u sağlıklı hayvansal yağlardan gelen Japonlarda kalp hastalıkları oldukça düşük seviyelerdeydi...



TEHLİKE TRANS YAĞDA
ABD gibi işlenmiş yağların yoğunlukta kullanıldığı ülkelerde ise kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölüm sayısı rekora ulaştı! Oysa araştırmalar fazla yağ tüketildiğinde kalp hastalıklarının görülmediği ortaya çıkardı. Cips, hamburger ve pizza gibi besinlerin yanı sıra paketlenmiş her gıdada bulunan trans yağlar sağlığımızın en büyük düşmanıydı. Hemen her yaştan insanın tükettiği fast 0food restoranları, hastalıkların ana kaynağıydı. Yapılan araştırmalar, hamburger gibi karbonhidrat deposu besinlerin beyin ve kalp sağlığını bozduğunu ortya çıkardı. Kan şekerini aniden yükselmesine neden olan karbonhidratlar, beyin hücrelerine zarar veriyor. Bu durum, kısa dönemde bir şikayete yol açmazken uzun vadede Alzheimer, Parkinson, epilepsi ve otizm gibi nörolojik hastalıkları beraberinde getiriyor. Beynimiz için fast food tarzı besinlerin yerine avokado, zeytin, ceviz, kırmızı et, yumurta ve tereyağı tüketilmesi önem taşıyor.


KAHVALTIDA BİR KASE ŞİFA...

60 gram kavrulmamış ceviz
60 gram Hindistan cevizi
1 avuç kırmızı meyve
120 mililitre süt veya badem sütü

HAZIRLANIŞI: Tüm malzemeleri karıştırın. Bu muhteşem lezzet hem damağınızı tatlandıracak hem de hafızanızı güçlendirecek!


HİNDİSTAN CEVİZİNE ŞANS VERİN
İçerdiği faydalı bileşenler ile Hindistan cevizi yağı, nörolojik hastalıkları önler ve iyileştirmeye yardımcı olur. Beyin için müthiş bir yakıttır. Sade olarak bir kaşık içilebilirken, yiyeceklerin içine de hazırlarken katılabilir. Isıya dayanıklı olduğundan yüksek ısıda pişirilen yiyeceklerde zeytinyağı yerine kullanılabilir.


BALIK HAFIZASI!
ARaştırmalar bize gösteriyor ki, yağ oranı yüksek besinler tüketmek başta beyin olmak üzere kolesterol gibi kalp ve damar hastalıklarını da iyileştiriyor. Tüm dünyada en sağlıklı beslenme şekli olan Akdeniz diyeti, Alzheimer başta olmak üzere birçok nörolojik hastalığın önüne geçiyor. Zeytinyağı, fındık, ceviz, badem, fasulye çeşitleri, balık ile meyve ve sebzeden zengin diyet, sağlıklı bir hayatın kapılarını aralıyor.

MODERN ÇAĞIN ZEHİRİ - TAHIL 11 / DR. DAVID PERLMUTTER

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: ORUÇ HAFIZAYI KORUR