Keskin gözler icin salgam

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Şubat 2019 Güncelleme 17 Şubat 2019, 07:59
Keskin gözler icin salgam

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı ve keskin gözlere sahip olmanın yolu, mutfaktan geçiyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayfer Aksöz, göz sağlığı için A, E, C, B2 Omega 6 gibi yağ asitleri ile çinko, magnezyum gibi minerallerin önemine değiniyor. Yumurta sarısı, havuç, buğdaygiller, baklagiller, süt ve süt ürünleri, kırmızı et, zeytinyağı, tereyağı, kırmızı et ve avokadonun gözleri beslendiğini söylüyor.

Omega- 3 deposu balığın göz kuruluğunu önlediğini belirten Op. Dr. Ayfer Aksöz, vitamin deposu şalgamın ise ileri yaşlarda görülen katarakt hastalığını iyileştirdiğini dile getiriyor. Keskin ve sağlıklı gözler için şekerli ve nişastalı besinlerden uzak durulması gerektiğini belirtiyor.