Yanlış beslenme alışkanlıkları diyabete davetiye çıkartıyor! Diyabete çare kahvaltı

Diyabet, dünyada giderek artan ciddi bir sağlık sorunu haline geldi. Yumurta, peynir ve yeşillikten oluşan zengin bir kahvaltının, hastalığı engellediği belirtildi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Şubat 2019 Güncelleme 15 Şubat 2019, 07:59
Yanlış beslenme alışkanlıkları diyabete davetiye çıkartıyor! Diyabete çare kahvaltı

İÇİNDEKİLER




Diyabet
, halk arasında 'şeker hastalığı' olarak biliniyor. Yanlış beslenme alışkanlıkları ise diyabete davetiye çıkartıyor. Zengin bir kahvaltı ise bu hastalığın en büyük düşmanı. Toplumda hızla artan bir hastalık olan diyabet, dünyada yaklaşık 347 milyon kişide görülüyor. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde diyabet nedeni ile ölüm oranının yüzde 50 artacağı tahmin ediliyor.


Diyabet hastalarının kan şekerinin normal sınırlarda gitmesi için beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor. Bu noktada kahvaltı, diyabetlilerin yardımına koşuyor. Şeker hastalarının gece boyunca kan şekeri düşük seyrediyor. Sabah yapılan sağlıklı bir kahvaltı, bu değerleri normale çıkarıyor. Bu nedenle kahvaltı vücudun gece boyunca düşük giden kan şekerinin düzenlenmesi için olmazsa olmaz öğününü oluşturuyor.


Özellikle kahvaltıda ne kadar lif alınırsa, kan şekerinin yükselmesi o kadar engellenebiliyor. Kahvaltıda peynir ve yumurta, elzem yağ asitleri içeren yağlı tohumlardan ceviz, badem, fındık ve zeytin mutlaka tercih edilmesi gerekiyor. Diyabet hastalarının tedavi şeklini doğru beslenme oluşturuyor. Bunun için sağlıklı beslenmek ve uzun süre aç kalmamak gerekiyor. Genel olarak 3 ana öğün, 2-3 ara öğün şeklinde günde 5-6 kez beslenmek kan şekeri düzenlenmesini sağlıyor.