Baharatlar şifa dağıtıyor! İşte baharatların sağlığa faydaları...
Yemekleri lezzetlendiren baharatlar, sağlığımızı da koruyor. Zencefil kan şekerini dengelerken, tarçın Alzheimer’a savaş açıyor. Keten tohumu ise kalp hastalıklarından koruyor...

Sağlıklı bir hayat isteyenler, şifayı doğada buluyor. Yemekleri lezzetlendiren baharatlar, hem ağızları tatlandırıyor hem de hastalıklardan koruyor. Şekerden kolesterole, kanserden Alzheimer'a kadar pek çok hastalığa meydan okuyor. Kısacası hastalıklardan korunmanın yolu, bu birbirinden lezzetli baharatlardan geçiyor. Uzmanlar, hangi baharatların hangi hastalıklara iyi geldiğini sıralıyor:

Zencefil: Regl ağrılarını dindirir. Kanser hastalarında tümörün küçülmesini sağlar. Kas ağrılarını azaltır. Öksürük, grip ve soğuk algınlığına ilaç etkisi gösterir. Kan basıncını ve kan şekerini dengeler.
Tarçın: Kan şekerini dengeleyen tarçın, kolesterolü de düşürür. Kalp krizi ve inmeye karşı korur. Lifli içeriği ile sindirimi kolaylaştırır. Kokusu hafızayı güçlendirir.
Zerdeçal: Kolon, prostat, pankreas ve meme kanserlerinde tedaviyi destekler. Bağırsak hastalıklarını iyileştirir. Osteoporoza karşı korur.

