Şifayı kaşıklayın! Çorba gribe savaş açıyor...

Hastalıklardan korunmada sıcacık çorbalar, ilaç etkisi gösteriyor. Domates çorbası kansere, tarhana çorbası gribe savaş açıyor. Mercimek çorbası bağırsakları güçlendiriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Şubat 2019 Güncelleme 08 Şubat 2019, 10:51
Şifayı kaşıklayın! Çorba gribe savaş açıyor...

İÇİNDEKİLER



Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan çorbalar, hastalıklarla mücadelede de yardımımıza koşuyor. Uzmanlar hangi çorbanın hangi hastalığa iyi geldiğini şöyle sıralıyor:

DOMATES ÇORBASI: Lifli yapısı ile domates, kolesterol ve tansiyonu dengeler. Kan şekerini düşürür. Kansere karşı korur. Kansızlığı bitirir.


TARHANA ÇORBASI: Geleneksel lezzetlerden tarhana adeta doğal mucizedir. Bağırsak florasını zenginleştirir. Hastalıklara karşı koruma sağlar.


MERCİMEK ÇORBASI: Kırmızısı ve yeşiliyle mercimek çorbası kötü kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarından korur. Kan şekerini dengeler. Hemoroiti engeller.


BROKOLİ ÇORBASI: Doğal antibiyotik görevi üstlenen brokoli; meme, prostat, bağırsak ve idrar kesesi kanserlerine karşı korur. Menopoz dönemindeki şikayetleri azaltır.


YAYLA ÇORBASI: Yüksek kolesterolü ve tansiyonu düşürür. Ağız kokusunu ve diş eti iltihaplanmalarını engeller. Kemikleri besler.


ISPANAK ÇORBASI: Yorgunluğu giderip vücudu zinde tutar. Kanserden korur.


KEREVİZ ÇORBASI: Cinsel gücü arttırır. Öksürüğü keser. Hipertansiyonu ve kolesterolü düşürür.