Kanser savaşçısı zeytinyağı

Çağın vebası kanserden korunmada, beslenme büyük önem taşıyor. İlaç sektörüne savaş açan Prof. Dr. Joe Schwarcz kadınlara bol bol zeytinyağı tüketilmesini öneriyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2019 Güncelleme 05 Şubat 2019, 08:00
Kanser savaşçısı zeytinyağı

İÇİNDEKİLER



D
OĞRU beslenme vücudun hastalıklardan korunmasında etkin role sahipti. Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz, hastalıklardan korunmak için ilaçlara para harcanmamasını, bunun yerine sebze ve meyve tüketilmesini önerdi.



Bilimsel araştırmaları baştan yazdıran dünyaca ünlü profesör, kitaplarında sofralardan eksik olmayan besinlerin mucizevi etkilerine değindi. TAKVİM okuyucularına şu bilgileri verdi:

Akdeniz ülkerlerinde kalp ve kanser vakaları çok az görülür. Bunda hiç şüphesiz zeytinyağı tüketiminin önemi büyüktür. Et ve et ürünlerindeki doymuş yağ içeriğinin yanında zeytinyağı, kalp hastalıklarından korunmada bir numaradır. Kan dolaşımındaki kolesterol miktarını azaltan bu mucizevi yağ, ömrü uzatır. Bir dönem bize anlatılan 'tereyağı zararlı margarin tüketin' yalanı, kalp hastalıklarındaki patlama ile sona erdi.



KETEN TOHUMU MUCİZESİ

OMEGA-3 kaynağından zengin tek besin, balık değildir. Keten tohumu da bu vitamin yönünden zengindir. En faydalı yağlar arasında ceviz, kanola yağı ve keten tohumu bulunur. Hipokrat, bundan binlerce yıl önce karın ağrısı çekenlere keten tohumu yemelerini önermiş. Çünkü keten tohumu, lifli içeriği ile bağırsakların çalışmasını düzenler ve kabızlığı bitirir. Kolesterolün vücutta dengelenmesini sağlar. Östrojen hormonunu destekleyen keten tohumu, kadınlarda meme kanserine yakalanma riskini de azaltmaya yardımcıdır. Kalp atışlarını düzenleyen keten tohumu, karaciğerin de yükünü hafifletir. Kan şekerinin dengelenmesini sağlar.



KALP DOSTU KANOLA YAĞI
Kanola bitkisi, çoğu insan tarafından bilinmez. Tekrar ısıtılamadığı ve kullanılamadığı için gıda endüstrisinin işine gelmeyen bu yağ, aslında yemeklerde kullanılacak en güvenilir yağlardandır. Glokom, solunum yolu hastalıkları, nörolojik hastalıklar ve bağışıklık sistemi bozukluklarını tedavi eder. Besleyici özelliği ile bilinen kanola yağı, kalp hastalıklarından da korur. Doymuş yağlar kan damarlarını tıkayıp karaciğer yağlanmasına bile neden olurken, vücudun bağışıklığına da etki etmez. Ancak kanola yağı, doymamış yağ içeriği ile hem sağlığı destekler. Hem de ucuz olmasından dolayı hesaplıdır.



​PROSTATIN DOĞAL İLACI
KETEN tohumu, erkeklerin de yüzünü güldürür. Testosteron seviyesini düşüren bu bitki, prostat kanserinde tümörlü hücrelerin yayılmasını engeller. Prostat tedavisini desteklerek başarı şansını artırır.



​ŞİFA AKDENİZ MUTFAĞINDA
Balık, yeşil yapraklı sebzeler ve zeytinyağı ağırlıklı bir beslenme düzeni olan Akdeniz tipi beslenme, hastalıklara karşı vücuda kalkan olur. Kalp hastalıklarından korur. Alzheimer'ı önler.İçerdiği sağlıklı bileşenler ile zeytinyağı vücudun adeta bağışıklık kalkanı. Vücuttaki serbest radikallerin artmasını sağlayarak kanserden korunmayı sağlar. Yunanistan'da yapılan araştırmaya göre günde bir seferden fazla zeytinyağı tüketen kadınlar, meme kanserine yakalanmaz. Meme kanseri tedavisini destekleyen zeytinyağı, ömrü de uzatıyor.

GÜNDE BİR TANE SAĞLIK - BESLENME UZMANI PROF. DR. JOE SCHWARCZ

HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: MENOPOZA SOYA