Kanser savaşçısı zeytinyağı
Çağın vebası kanserden korunmada, beslenme büyük önem taşıyor. İlaç sektörüne savaş açan Prof. Dr. Joe Schwarcz kadınlara bol bol zeytinyağı tüketilmesini öneriyor.

DOĞRU beslenme vücudun hastalıklardan korunmasında etkin role sahipti. Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz, hastalıklardan korunmak için ilaçlara para harcanmamasını, bunun yerine sebze ve meyve tüketilmesini önerdi.

Bilimsel araştırmaları baştan yazdıran dünyaca ünlü profesör, kitaplarında sofralardan eksik olmayan besinlerin mucizevi etkilerine değindi. TAKVİM okuyucularına şu bilgileri verdi:
Akdeniz ülkerlerinde kalp ve kanser vakaları çok az görülür. Bunda hiç şüphesiz zeytinyağı tüketiminin önemi büyüktür. Et ve et ürünlerindeki doymuş yağ içeriğinin yanında zeytinyağı, kalp hastalıklarından korunmada bir numaradır. Kan dolaşımındaki kolesterol miktarını azaltan bu mucizevi yağ, ömrü uzatır. Bir dönem bize anlatılan 'tereyağı zararlı margarin tüketin' yalanı, kalp hastalıklarındaki patlama ile sona erdi.

KETEN TOHUMU MUCİZESİ
OMEGA-3 kaynağından zengin tek besin, balık değildir. Keten tohumu da bu vitamin yönünden zengindir. En faydalı yağlar arasında ceviz, kanola yağı ve keten tohumu bulunur. Hipokrat, bundan binlerce yıl önce karın ağrısı çekenlere keten tohumu yemelerini önermiş. Çünkü keten tohumu, lifli içeriği ile bağırsakların çalışmasını düzenler ve kabızlığı bitirir. Kolesterolün vücutta dengelenmesini sağlar. Östrojen hormonunu destekleyen keten tohumu, kadınlarda meme kanserine yakalanma riskini de azaltmaya yardımcıdır. Kalp atışlarını düzenleyen keten tohumu, karaciğerin de yükünü hafifletir. Kan şekerinin dengelenmesini sağlar.


