Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz Takvim'e açıkladı: Günde bir elma, Alzheimer’ı önlüyor

Takvim, yine dev bir yazı dizisiyle geliyor... Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz, besinlerde gizlenen şifayı bir bir anlatıyor. Soframızdaki besinlerin sağlığa olan mucize etkilerini aktarıyor. Günde bir elma yemenin Alzheimer’ı önlediğini, kızılcığın ise cinsel isteği artırdığını açıklıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2019 Güncelleme 03 Şubat 2019, 08:01
Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz Takvim’e açıkladı: Günde bir elma, Alzheimer’ı önlüyor

İÇİNDEKİLER

Macaristanlı Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Joe Schwarcz, açıklamaları ile tabuları yıktı. Ezber bozan bilgiler veren Prof. Dr. Joe Schwarcz, sebze ve meyvelerin hastalıklarda ilaç görevi üstlendiğini anlattı. Kitapları tüm dünyada satış rekorları kıran ünlü doktor, her besinin düzenli kombinasyonlar halinde tüketilmesinin sağlığa olan katkılarını sıraladı. 'Elma girmeyen eve doktor girer' diyen Prof. Dr. Schwarcz, besinlerin faydalarını TAKVİM okuyucuları için açıkladı...



DOMATES CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR
Rengini likopenden alan domates, sağlığa da katkı sağlar. Araştırmalar, çok fazla domates tüketen erkeklerde prostat kanserine yakalanma riskinin daha az olduğunu gösterir. Harvard Üniversitesi'ndeki araştırmaya göre pişmiş domates, çiğ domatese ya da domates suyuna oranda daha koruyucudur. Akdeniz tarzı beslenenlerin, domatesi de sık tükettikleri için kansere yakalanma riski daha düşüktür. Domates yemek, hem sağlıklı olmayı hem de güzel görünmeyi sağlar. Ultraviyole ışınlarından koruyan domates, cilt bozukluklarını önler. Kanserle mücadele eder.


ENFEKSİYONA KIZILCIK
Güzel kokusu ve rengi ile kızılcık, idrar yolu enfeksiyonlarının doğal ilacıdır. Kadın ve erkeklerde sık görülen enfeksiyonlarda yanma hissini azaltır. Araştırmalara göre kızılcık suyu, idrar yollarında biriken enfeksiyonların temizlenmesini sağlar. Kızılcık, streptococcus bakterisinin de dişlere yapışarak çürük oluşmasını engeller. Çürüklerin engellenmesi için ağzın her gün kızılcık suyuyla çalkalanması gerekir. Ancak kızılcık suyunun, saf olması gerekir. Otopsilerdeki araştırmalar sonucunda, kızılcık yemenin akciğer ve lenf nödüllerinde yayılan kanserli tümörlerin yayılmasını da azalttığı gözlendi. Kızılcık kokusu ayrıca etkisi göstererek erkeklerde cinsel gücü artırır.

GÜÇLÜ HAFIZA GÜÇLÜ BEDEN
Sağlıklı dediğimiz besinlerde bile yüzlerce kimyasal vardır. Elmanın içerisinde bile aseton ve siyanür bulunur. Ancak bunu 'doğa' ekler. İçerdiği polifonoller, en güçlü antioksidandır. Anti kanser etkisi gösterir. Kolon ve akciğer kanserine karşı koruma sağlar. Meme kanserine karşı korur. Kansere yakalanmış bir hastanın, düzenli olarak günde bir elma yemesi, kanserin ilerlemesini durdurur. Günde bir elma yemek beyin hücrelerini güçlendirerek Alzheimer yakalanma riskini azaltır. Son dönemde ortaya çıkan 'mumlanmış elma'yı da kafaya takmamak lazım. Çünkü elma, içerdiği vitaminler ile mumun verdiği zararı engeller.

KALP PİZZA SEVER
İtalya'da yapılan araştırma, herkesi sevindirdi. Buna göre düzenli olarak pizza yiyenlerin, hiç yemeyenlere göre kalp krizine daha dayanıklı olduğu belirlendi. Bunun nedeni, pizzanın içerisindeki domatesti. Ancak bunda İtalyan usulü pizza olması gerekliydi. Yani ince hamur, üzerine zeytinyağı, domates ve peynir... Yani ABD'de yapıldığı gibi bol yağlı ve işlenmiş etlerin bulunduğu pizzalar değil.

Günde bir tane sağlık- Prof. Dr. Joe Schwarcz
Hazırlayan: Sinem Uysal
Yarın: Kolesterole portakal