Meteoroloji'den son dakika uyarısı! Hava bugün nasıl olacak? 27 Ocak 2019 hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yayınlanan hava durumu tahminlerinde son dakika uyarılarına yer verildi. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 il için kuvvetli rüzgar, yağış, buzlanma ve çığ uyarısı yapıldı. Ocak ayının son haftasında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyreden Marmara Bölgesi için de uyarı geldi. Peki bugün hava nasıl olacak? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? Ankara'da bugün hava nasıl olacak? İşte 27 Ocak 2019 Pazar hava durumu....

Giriş Tarihi 27 Ocak 2019, 10:23 Güncelleme 27 Ocak 2019, 10:23
Meteoroloji’den son dakika uyarısı! Hava bugün nasıl olacak? 27 Ocak 2019 hava durumu

İÇİNDEKİLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika hava durumu ve yağış uyarıları gelmeye devam ediyor. Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara Bölgesi'nin kuzey ve doğu kesimlerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgede sıcaklıklar da 2 ila 4 derece azalacak. İstanbul'da bugün hava durumu nasıl olacak? İşte yanıtı...

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Günün en çok merak edilenleri arasında olan İstanbul'da bugün hava sıcaklıkları 8 dereceye kadar düşmüş durumda. Sabah saatlerine yağmurlu ve çok bulutlu bir hava hakim iken, öğleden sonra yağışların durması bekleniyor.

ANKARA'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Ankara'da hava sıcaklığı bugün 8 dereceyi gösterirken, çok bulutlu bir hava hakim.

4 İL İÇİN BUZLANMA VE ÇIĞ UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 il için kuvvetli rüzgar, yağış, buzlanma ve çığ uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji 14'üncü Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis çevrelerinde havanın kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmeyen bölgede, rüzgar güneyden yer yer orta kuvvette esecek.

Bölgede gece gerçekleşen en düşük hava sıcaklığı Bitlis'te sıfır, sıfırın altında olmak üzere Van'da 1, Muş'ta 3, Hakkari'de 2 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığı Van'da 8, Hakkari'de 1, Bitlis'te 3 ve Muş'ta 2 derece bekleniyor.

Van Gölü'nde hava parçalı az bulutlu, rüzgar kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatıdan 2-4 kuvvetinde esecek.

Van ve Muş'un güney kesimleri, Bitlis ile Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı, bölge genelinde yer yer kuvvetli rüzgar beklendiğinden doğal gaz ve soba zehirlenmelerine karşı uyarı yapıldı.

Ayrıca, bölge genelinde buzlanma ile yüksek kesimlerde çığa karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.