Ceviz saçları güçlendirir (Maria Treben’in, bitkilerden oluşan reçetesi TAKVİM’de)

Maria Treben, bitkilerle binlerce kişiyi iyileştirdi. Adaçayının kadın hastalıklarına, ceviz yaprağının ise bağırsak tembelliğine iyi geldiğini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2019 Güncelleme 03 Ocak 2019, 07:58
Ceviz saçları güçlendirir Maria Treben’in, bitkilerden oluşan reçetesi TAKVİM’de

İÇİNDEKİLER



Şifacı Maria Treben
, bitkilerden gelen şifayı açıkladı. Adaçayından ısırgana, karahindibadan portakal nergisine kadar pek çok otun faydalarını ve kullanım alanlarını anlattı. Bitkisel reçeteleri ile hastalıkları iyileştirmeyi başardı. Bu formüllerinin mutlaka doktora danışılarak tüketilmesi gerektiğini belirten dünyaca ünlü şifacı, bitkilerden gelen faydaları şöyle sıraladı...

ADAÇAYI
Vücudu kuvvetlendirir. Felç ve inmeyi engeller. Gece terlemelerini iyileştirir. Kramp, omurilik rahatsızlıklarını giderir. Kanı temizler, iştahı açar, akciğeri güçlendirir. Bağırsak hastalıklarını iyileştirir. Bademcik iltihabı, boğaz hastalıkları ve iltihaplı diş etlerine karşı faydalıdır. Çay: Bir tatlı kaşığı adaçayı, 1 su bardağı suda haşlanır. Biraz demlenir. Süzülür ve içilir. Banyo: 2 avuç adaçayını geceden soğuk suya bırakın. Ertesi sabah kaynayana kadar ısıtın. Banyo suyuna ekleyin.

ALTINBAŞAK
Böbrek ve mesane hastalıklarına iyi gelir. Böbrek sirozu ve böbrek yetmezliği vakalarında çok etkilidir. Sakinleştirici etkisi ile dikkat çeker. Çay: 1 su bardağı kaynar suya bir dolu tatlı kaşığı altınbaşak dökülür. Kısa süre demlendirilir. Ardından içilir.


ASLANPENÇESİ
Menopoz döneminde kadınlara yardımcı olur. Diş ağrılarını azaltır. Düşük ve erken doğum yapmaya meyilli kadınlarda rahimi güçlendirir. Kadın hastalıklarına iyi gelir. Uykusuzluğa faydalıdır. Şeker hastalarına iyi gelir. MS hastalığı da faydalıdır. Çay: 1 su bardağı suya bir dolu tatlı kaşığı ot dökülür ve kısa sürede demlenir. Banyo: Tam banyo için 200 gr. kuru ot ve 2-3 avuç dolusu taze bitki geceden bir kova soğuk suya bastırılır ve ertesi sabah ısıtılarak banyo suyuna dökülür.

AYISARIMSAĞI
Hafızayı güçlendirir. Eklem kireçlenmelerini engeller. Kronik ishale iyi gelir. Gaz sancısını iyileştirir. Kalp damar hastalıklarına karşı faydalıdır. Nefes darlığını engeller. Kanı temizleyen ayısarımsağı, egzamayı iyileştirir. Romatizma ağrılarını dindirir. Kalbi korur ve yüksek tansiyonu düşürür. Baharat: Taze yapraklar, maydanoz veya taze soğan gibi doğranarak ekmekle yenebilir çorbaya katılabilir salata yapılabilir veya tüm et yemeği soslarına katılabilir.


CEVİZ
Ceviz yaprakları kanı temizler ve bağırsak hastalıklarını iyileştirir. Kabızlığı ve iştahsızlığı engeller. Kemikleri güçlendirir. Aft, gırtlak, diş etleri ve boğaz hastalıklarında gargara olarak faydalıdır. Saç dökülmesi ve bitlenmeyi engeller. Bağırsak tembelliğini giderir. Çay: Bir tatlı kaşığı dolusu ince ince doğranmış ceviz yaprağının üstüne 1 su bardağı kaynar su dökülür, demlenir ve içilir. Banyo: 100 gram ceviz yaprağı, 1 su bardağı suya eklenir ısıtılır. Banyo suyuna eklenir.

OTLARIN ŞİFASI 1 / HAZIRLAYAN : SİNEM UYSAL
YARIN: CİVANPERÇEMİ