Bağırsaklara ısırgan otu, akciğerlere civanperçemi

Maria Treben, hastalıkların doğadan gelen şifasını açıkladı. Akciğer hastalıklarına civanperçemi çayının, bağırsaklara ise kırk kilit otunun iyi geldiğini vurguladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Aralık 2018 Güncelleme 31 Aralık 2018, 07:58
Bağırsaklara ısırgan otu, akciğerlere civanperçemi

İÇİNDEKİLER

Hastalıkların şifası doğada saklıydı. Şifacı Maria Treben, Parkinson'dan kalbe, sedeften kemik erimesine kadar pek çok hastalığın bitkisel şifasını açıkladı. Bitkisel formülleriyle binlerce insanın hastalıklarını iyileştiren Treben, reçetelerinin doktor kontrolünde tüketilmesi gerektiğini vurguladı. TAKVİM, okuyucuları için o reçeteleri açıkladı...

Akciğer hastalıkları: Her gün 4 fincan civanperçemi çayı yudum yudum içilir. Ayrıca sabah ve akşam, yemeklerden yarım saat önce kırk kilit çayı da içilebilir. Geceleri ise kırk kilit buhar pansumanları, akciğer üstüne ve hatta sırt kısmına yapılır. Akciğerden kaynaklanan ağrıları keser.
Dil hastalıkları: Taze toplanmış ufak ufak kesilmiş yoğurt otu kaynatılıp demlenir. Fincan başına 1 tatlı kaşığı bitki hesaplanır ve günde 6-8 fincan çay ile gargara yapılır. Ağız mümkün olduğu kadar çok çalkalanır ve çay geri tükürülür. Bu şekilde aralıksız devam edildiğinde dört veya 5 günde şişlik iner ve ağrılar kesilir. Bu çayla şikayetlerden iyileşir.

Böbrek hastalıkları: Bu gibi durumlar, dayanılmaz ağrısı ile hayatı kabusa çevirir. Çaresi ise doğadan gelir. Altın başak, yoğurt unu ve sarı ballıbabayı eşit ölçüde karıştırın. Günde 4 fincan çayı yudum yudum için. Kırk kilit otu banyoları da faydalıdır. Bunun için geceden soğuk suya bırakılan 100 gr. bitki, ertesi sabah süzülür. Banyo suyuna eklenir. Bir tutam ottan 3 banyo suyu çıkartılır.
Bağırsak hastalıkları: Bir tatlı kaşığından az eğir kökünü, geceden soğuk suya bırakın. Sabah ılıtın ve süzün. Her öğünden önce ve sonra, bir yudum için. Yani günde toplam 6 yudum. Fazlası zararlıdır. Ayrıca 200 gr. portakal nergisi, 100 gr. civanperçemi ve 100 gr. ısırgan otunu iyice karıştırın. Her 1 su bardağı kaynar suya bir dolu tatlı kaşığı hesaplayın. Günde 1.5-2 litre içilmesi gerektiğinden termosta saklayın. Hasta her 15 dakikada bir yudum içer ve bu şekilde bağırsak hsatlığından kurtulur.
Deri hastalıkları: Kırlangıç otunun turuncu renkli çiçeği ile birkaç defa ıslatılır. Eğer deri açılmış, kokulu ve akıntılı hale gelmiş ise o zaman ılık kırk kilit çayı ile ve soğuk suda bırakılarak elde edilmiş ebegümeci çayı temizlenip yıkansın. Yara kenarlarına önceden kırlangıç otu çiçeği, bu su deri tarafından emildikten sonra portakal nergisi çiçeği remi sürülür.

DOĞAL SAĞLIK REÇETESİ - HAZIRLAYAN: SİNEM UYSAL

YARIN: MİDE HASTALIKLARI