Meme kanserine rafadan yumurta

Prof. Dr. Vahit Özmen, kansersiz hayatın şifresini verdi: Sizi üzen erkeklerden uzak durun, yumurta ve balık yiyin.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Aralık 2018 Güncelleme 20 Aralık 2018, 07:58
Meme kanserine rafadan yumurta

İÇİNDEKİLER

Modern çağın getirdiği en riskli hastalık olan kanser, adeta bir salgın gibi yayılıyor. Meme Sağlığı Derneği (MEMEDER) Onursal Başkanı ve İstanbul Florence Nightingale Hastanesi Meme Sağlığı Bölümü Direktörü Prof. Dr. Vahit Özmen, kadınları olduğu kadar erkekleri de tehdit eden meme kanseriyle ilgili önemli bilgiler veriyor. Bu hastalığın, artık 40'lı yaşlardan önce görülmeye başladığını belirtiyor.
ERKEN ANNE OLUN!
Takvim okuyucularına 'kanserden korunmanın' sırlarını veren Prof. Dr. Vahit Özmen, toplumdaki yanlış beslenme alışkanlıkları ile hareketsizliğin kansere neden olduğunu açıklıyor. Öte yandan kadınların daha az doğum yapması, daha az süre emzirmesi ve daha geç anne olmasının bu kanser türünde artışa neden olduğunu vurguluyor. Bu nedenle Prof. Dr. Özmen, kansersiz bir yaşam için kadınlara erken anne olmayı öneriyor. Meme kanserinin evresine göre tedavi yöntemleri belirleniyor. Hastalığın erken evrede yakalanması, tedavide başarı sansını artırıyor. Bu da hastalığın vücuda yayılmasını ve yaşamsal kayıpları önlüyor.
BALIK VE MEYVE YİYİN
Kanserden korunmak için fast food tarzı beslenme alışkanlıklarından uzak durmak, bunun yerine bol taze meyve, sebze, balık, turp ve yaban mersini tüketmek ve yeşil çay içmek gerekiyor. Haftada 2 gün yağsız kırmızı et tüketmeyi tavsiye eden Prof. Dr. Özmen, rafadan yumurtanın kanserden koruduğuna dikkat çekiyor.
GÜLÜMSEYİN...
Prof. Dr. Özmen, meme kanserinden korunmak için stresten uzak durmayı öneriyor. "Sizi mutsuz eden, strese sokan erkeklerden de uzak durun" diyor.


KANSERE SAVAŞ AÇIN-1 - PROF. DR. VAHİT ÖZMEN

Yarın: Kolon kanseri