Ara Güler'in çektiği fotoğraflar değerlendi

Ona göre yaşam boş bir filmdi. Her karesini mükemmel bir şekilde doldurmak gerekliydi. Ara Güler, her anını doldurduğu yaşamdan göç eyledi. Usta fotoğrafçının çektiği fotoğraflar kat be kat değerlendi. Müzayede evleri bin 500 Euro’dan başlayan eserlerin açılış fiyatını 5 bin Euro’ya yükseltti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2018 Güncelleme 20 Ekim 2018, 02:24
Ara Güler’in çektiği fotoğraflar değerlendi

İÇİNDEKİLER



Ara
Güler... 90 yaşında bir çınardı... Fotoğrafları siyah beyazdı. Ancak o fotoğraflarda hayatın tüm renkleri vardı. Efsane foto muhabiri önceki gün hayatını kaybederken, ondan geriye binlerce eser kaldı. Sadece Türkiye değil tüm dünya Ara Güler'in arkasından ağladı. Ara Güler'in eserlerine olan ilgi ise bir anda arttı.


Müzayede evleri bin 500 Euro'dan başlayan eserlerin açılış fiyatını 5 bin Euro'ya çıkardı. Ayrıca Güler'in internette satılan eserlerinin etiketleri kaldırıldı. Yeni fiyatlara basıldı. Sahibinden.com adlı sitede ise ünlü fotoğrafçının imzaladığı fotoğraf albümünün fiyatı ise 10 bin liraydı. Ünlü isimler de Ara Güler'in eserlerinden satın almak için yarıştı. Güler'in eserlerine yurt dışından ilginin de arttığı açıklandı.



Dünyanın en iyi yedi fotoğrafçısından biri olan Ara Güler, bugün İstanbul'da toprağa verilecek. Güler için ilk tören 20 Ekim Cumartesi günü saat 12.00'de Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi'nde düzenlenecek. Ara Güler'in cenazesi, Şişli Ermeni Mezarlığı'nda defnedilecek.


DERİN MUTLULUK
Ara Güler'in vefatı üzerine sosyete dünyasının ünlü isimleri taziye mesajı yayınladı. Sosyetik güzel Derin Mermerci de İnstagram'dan Güler'in çektiği bir kareyi paylaştı. Güler'in "Yaşam size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın" sözünü yazdı. "Çok severek baktığım bir fotoğraf. Annemin bana 18. yaş hediyesi" ifadesini kullandı...


Ara Güler'in vefatı herkesi derinden yaraladı. Usta fotoğrafçının en az çektiği fotoğraflar kadar sözleri de herkesi duygulandırdı. İşte o sözler:
Yaşam size verilmiş boş bir filmdir. Her karesini mükemmel bir biçimde doldurmaya çalışın.
Hayat dediğin küçük adamların hikayesidir. İngiltere Kraliçesi'nin hayatı bir b.. yaramaz...


Bana İstanbul fotoğrafçısı diyorlar. Ama ben dünya vatandaşıyım. Dünyanın foto muhabiriyim.
Artık insanlarda ruh yok. Ruhun olacak ki, taşıdığın his yaşadığın şehre geçebilsin!
İnsan olmadığı zaman hayat olmaz. Onun için benim fotoğraflarımda hep insan vardır...


Bir kadını seversen, ötekilerin esamesi kalmaz.
Sanat olmasına lüzum yoktur fotoğrafın. Fotoğraf tarih olayıdır. Tarihi zaptediyorsun, bir makina ile tarihi durduruyorsun.


En iyi makina en iyi fotoğrafı çekseydi, en iyi daktiloya sahip olan da en iyi romanı yazardı.
Fotoğraf konusunda şanslıyım çünkü olay beni buluyor.



Keşke işim deklanşöre bastığım an bitse.
Sanatçı olmanın en kolay yolu fotoğrafçı olmaktır. Sıkıysa müzisyen ol.


HALİL ÇİLİNGİR