‘Öldür’ demedim

Konya’da öldürülen Ali Sarı’nın eşi Zekiye Sarı’nın açıklamaları şok yarattı: İskender ile ilişki yaşadığım doğrudur. Ancak İskender’e ‘Git Ali’yi öldür’ demedim, o öldürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ekim 2018 Güncelleme 11 Ekim 2018, 00:04
‘Öldür’ demedim

İÇİNDEKİLER

Olay , 2 Kasım 2017 tarihinde Konya'nın Altınekin ilçesindeki pancar tarlasında meydana geldi. Çiftçilik yapan, 2 çocuk babası Ali Sarı, pancar sökmeye gittiği tarlasında, işçiler tarafından başından tabancayla vurularak, öldürülmüş halde bulundu. Cinayet sonrası çalışma başlatan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Ali Sarı'nın akrabası ile çevresindeki 70 kişinin ifadesine başvurdu. İfadesine başvurulanlardan Mükremin Sarı (24), tarlada ölü bulunan Ali Sarı'nın amcasının oğlu İskender Sarı'ya daha önce tabanca verdiğini ileri sürdü.



Jandarma, durumdan şüphelenip, 3 çocuk babası, çiftçi İskender Sarı'yı gözaltına aldı. Dün Konya'da görülen davadaki ifadeler şaşkınlık yarattı. Zekiye Sarı, "İskender ile ilişki yaşadığım doğrudur; ancak ben İskender'e 'Git eşim Ali'yi öldür' demedim" dedi. İskender Sarı ise, tam tersini söyledi: Zekiye Sarı, 'Şunu ortadan kaldıralım yoksa bizi köye rezil edecek' diye cep telefonuma mesaj attı. Ali'nin de tarlada çalıştığını söyledi. Tarlaya gittim, Ali ile sohbet ettik. Daha sonra tabancayla başına ateş ederek, öldürdüm. Zekiye Sarı yalan söylüyor... Bu arada duruşma, gelecek aya ertelendi.