Hava sıcaklıklarının gün geçtikçe artması, pek çok riski de beraberinde getiriyor. Yaşar Üniversitesi MeslekYüksekokulu Gıda İşleme BölümBaşkanı Dr. Öğretim Üyesi RuhanAşkın Uzel, sıcak havada yanlış ya da ihmalle oluşan uygulamalar neticesinde besinlerin bozulma riskinin arttığını ve besin zehirlenmelerinin sık görüldüğüne dikkat çekiyor. Besin zehirlenmesine karşıalınacak tedbirleri şöyle sıralıyor:
Meyve ve sebzeler bol su ile yıkanmalı.
Et, süt, yumurta, balık gibi besinler açıkta uzun süre bekletilmemeli.
Yemekler günlük olarak hazırlanmalı, birden çok kez ısıtılmamalı.
Dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalı.
Kuru baklagiller nemsiz, kuru ve serin bir ortamda muhafaza edilmeli.
İçme su damacanalarının uzun süre güneşte bekletilmesinden kaçınılmalı.