Aşkın rengi kırmızı

Kan akışını hızlandıran kırmızı lahana cinsel sıkıntıları da ortadan kaldırıyor. Birçok derde deva olan C vitamini deposu bu sebze erkeklerde isteksizliğe çare oluyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Kasım 2017 Güncelleme 13 Kasım 2017, 00:00
Aşkın rengi kırmızı

İÇİNDEKİLER

Kırmızı lahanada yok yok! C vitamini deposu bu sebze cinsel hayata renk katıp, çiftlere mutluluk veriyor. Kırmızı lahananın cinsel sorunlara ilaç gibi etki ettiğini söyleyen uzmanlar, "Sağlığa sayısız katkısı bulunan bu sebze erkeklerde isteksizliği ortadan kaldırır" diyor. Uzmanlar, kırmızı lahananın yararlarını şöyle anlatıyor...

BAĞIRSAK SAĞLIĞI: Kırmızı lahanadaki lif kabızlığı önler, divertiküler oluşumunu engeller.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİR: 1 bardak doğranmış kırmızı lahana günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 56'sını karşılar. Bir antioksidan olarak C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir.
KEMİKLERE FAYDALI: Vücut C vitaminine kollajen üretimi için ihtiyaç duyar. Kollajen kas, kemik, deri ve diğer dokulara yapı, güç ve destek sağlayan bağ dokudur. Kollajen yaraların iyileşme süreci içinde önemlidir.
GÖZLERE YARARLI: 1 bardak doğranmış kırmızı lahana günlük A vitamini ihtiyacının yüzde 33'ünü karşılar. A vitamini gözdeki hücreler tarafından ışığı algılamada kullanılır. Ayrıca kırmızı lahana retinayı koruyup, sarı nokta riskini azaltır. Kırmızı lahanada yeşilden 10 kat daha fazla A vitamini vardır.
KANSERLE MÜCADELE: Kırmızı lahana turpgiller ailesindendir. Bu aile brokoli, karnabahar, turp ve Brüksel lahanasını da içerir. Turpgiller zengin içerikleri ile kanser hücrelerinin büyümesini engeller. Meme, akciğer, kolon, prostat, pankreas kanserini önleyebilir.
KAN PIHTILAŞMASI: İçerdiği K vitaminine bağımlı diğer proteinlerde kemik mineralizasyonunu düzenlerler. K vitaminin uzun dönem eksikliği osteoporoz (kemik erimesi) , ateroskleroz ve kansere yakalanma riskini arttırır. 1 bardak kırmızı lahana günlük K vitamini ihtiyacının % 28'ini karşılar.