Somon-yumurta bebek yolda

Doğal yollardan bebek sahibi olmak zorlaşırken, bazı gıdalar imdada yetişiyor. Op. Dr. Betül Görgen, yumurta, somon, tere, turp, nar gibi besinlerin doğurganlığı artırdığına dikkat çekiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2017 Güncelleme 10 Kasım 2017, 00:00
Somon-yumurta bebek yolda

İÇİNDEKİLER

Bebek sahibi olmak hemen herkesin hayali... Ancak bu hayali gerçekleştirmek gerek yanlış beslenmeden, gerekse stres ve hareketsizlikten dolayı son yıllarda iyice zorlaştı. Birçok çift çareyi tüp bebekte ararken, uzmanlar doğurganlığı artıran besinlerin önemine dikkat çekti. Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, hem kadın hem de erkek üreme sağlığını olumlu etkileyen gıdalardan bazılarını şöyle sıraladı...

'KISIR' DÖNGÜYE GİRMEYİN
AVOKADO; döllenmiş yumurtanın rahme tutunmasında faydalıdır. Olgunlarını seçin.
BALKABAĞI; en sağlıklı sebzelerden biridir. Sperm sayısını ve kalitesini iyileştirir.
TURP; mükemmel bir antioksidan olan resveretrol içerir. Resveretrol yaşla ilgili kısırlıkta önemlidir. Tüp bebek tedavisinde de embriyonun tutunmasını olumlu etkiler.
SOMON; büyük bir protein kaynağıdır, aynı zamanda anti inflamatuar etkiye sahip Omega-3 içerir. Araştırmalar kadın üremesinde Omega-3'ün çok önemli olduğunu ortaya koymuştur.
YUMURTA; çok besleyici ve zengin bir gıdadır. İçerdiği kolin maddesi cenin gelişim üzerine olumlu etki gösterir.
CEVİZ; prostat ve meme kanseri riskini azaltır. Günde bir avuç ceviz sperm kalitesini, sayısını artırır ve şeklini düzeltir.