Gaz deyip geçmeyin karaciğeri dinleyin!

Karaciğer toksinlerle dolduğunda bizi uyarır. Gaz, baş ağrısı ve mide bulantısı belirtilerden bazıları. Paniğe gerek yok! Mutfağa koşun, şimdi detoks zamanı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2017 Güncelleme 07 Kasım 2017, 00:53
Gaz deyip geçmeyin karaciğeri dinleyin!

İÇİNDEKİLER

Karaciğer, bakteriler, virüs ve toksinler ile, vücuda zarar verebilecek böcek ilacı kalıntıları gibi maddeler ve ilaçların zararlı kalıntılardan kurtulmayı sağlayan, çok önemli bir organdır. Bu kadar iş gören bir organın, kimi zaman tıkanıp temizlenmeye ihtiyaç duyması da normaldir. Tıpta, bir hastalığı iyileştirmenin ilk aşaması onu toksinlerden arındırmak olarak kabul edilir. Böylece vücut, daha sağlıklı bir dengeye kavuşur. Karaciğeriniz toksinlerle dolduğunda, iltihaplandığında veya tıkandığında bazı sorunlar yaşarsınız. İşte karaciğerin uyarı verdiği o belirtiler...

Karın bölgesinde ağırlık
iştahsızlık
yemeK yedikten sonra rahatsızlık veya mide bulantısı hissetmek
ishal, ateş. (Vücudun ateşlenmesi, vücutta iltihaplanmanın olduğunun göstergesidir)
bağırsak gazı
baş ağrısı
karaciğer etrafında ağrı. (Karaciğeriniz diyaframın hemen altında, sağ üst köşede bulunmaktadır)
Sivilcelenme
Ağız kokusu

ŞİFA DOĞADA
Hastalanmamak için, ayda bir ya da iki kez karaciğerinizi, doğanın bize bahşettiği ve iyileştirici gücü mükemmel olan besinlerlerle temizlemeniz gerekir.

ENGİNAR ÇAYI
Enginar, folik asit, A1, B1, ve C vitaminleri, magnezyum, fosfor, kalsiyum, demir, potasyum, çinko ve lif içerir. Her 15 günde, 5 gün boyunca sabahları bu çaydan içebilirsiniz. Böylece karaciğeriniz düzenli olarak temizlenecektir.

SARIMSAK
Bir diş sarımsak çok fazla tıbbi özellik taşır, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu bakteri ve virüslere karşı korur. Sarımsak ayrıca sülfür içerir, böylece karaciğerin işlevine yardımcı olan enzimlerin üretilmesinde birebirdir.

BOL BOL SU İÇİN
Karaciğeri temizlemenin en iyi yollarından biri günde 6-8 bardak su içmektir. Bu ayrıca böbreklerin temizlenmesine ve kilo vermeye yardımcı olur. Vücut her zaman nemli kalmalıdır, bunu sağlamak için en iyi yol ise bolca su içmektir. Su içmenin bir çok yararı vardır ve su karaciğeri temizlemek için en önemli yollardan biridir.

ZERDEÇAL
Zerdeçal iltihabı kurutucu bir baharattır. Hem kanseri önler hem de karaciğeri korur. Bu baharat metabolizmayı da düzenler.

ADAÇAYI
Adaçayı, toksinlerden kurtulmak ve böylece karaciğer rahatsızlıklarını temizleyip gidermekte birebirdir. Yemeklerden sonra tüketebilirsiniz

LİMON SUYU
Her gün bir bardak limonlu ılık su için. Sabah içtiğiniz limonlu su karaciğerdeki toksinlerin elenmesine yardımcı olur. Metabolizmanızı geliştirir, sağlıklı sindirimi destekler ve kabızlığı önler.