Sonunda bebek var

Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Dr. Betül Görgen, kadın ve erkeklerde üreme potansiyelini artıran 10 besini sizler için sıraladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2017 Güncelleme 05 Ağustos 2017, 00:24
Sonunda bebek var

İÇİNDEKİLER

1- AVOKADO: Döllenmiş yumurtanın rahme tutunmasında faydalı. Olgun olanları tercih edilmeli. İnce ince dilimlenerek tüm öğünlerde kullanılabilir.

2- BALKABAĞI: Bol miktarda beta karoten içerir. Bu da progesteron hormonunun üretimine yardım eder. Sperm sayısını ve kalitesini iyileştirir.

3 -TURP: Yaşla ilgili kısırlıkta önemlidir. Tüp bebek tedavisinde de embriyonun tutunmasını olumlu etkilemek için bolca tüketilmesi önerilir.

4- SOMON: Omega- 3 zenginidir. Araştırmalar kadın üremesinde Omega- 3'ün yüksek seviyede olmasının önemli olduğunu ortaya koymuştur.

5- YUMURTA: İçerdiği 'kolin'in anne karnındaki bebeğin gelişimi üzerinde olumlu etkileri vardır. Mükemmel bir protein kaynağıdır.

6- CEVİZ: Sperm kalitesini olumlu etkiler. Günde bir avuç cevizin sperm kalitesini, sayısını artırdığı ve şeklini düzelttiği bilinmektedir.

7- KİNOA: Vitamin, mineral açısından zengindir. Karbonhidrat içeriği açısından kuskus ve buğdaya mükemmel bir alternatiftir. Gerçek bir 'süper gıda'dır.

8 -SU TERESİ: Müthiş bir antioksidandır. DNA hasarı tamiri sayesinde anti-kanser özellikleri vardır.

9- NAR: Anti kanser özellikleri vardır. Kalp-damar ve kemik sağlığını olumlu etkiler. Eski Pers'te verimin ve üremenin sembolü olarak kullanılmıştır.

10- KUŞKONMAZ: Hem kadın hem de erkek üreme kapasitesini olumlu etkiler.