Bahar nezlesi sağır ediyor!

Polenler havada uçuşuyor, alerjisi olanlar kabusu yaşıyor. Doç. Dr. Ulusoy tedavi edilmeyen alerjinin işitme kaybına yol açtığını belirtiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mayıs 2017 Güncelleme 15 Mayıs 2017, 00:53
Bahar nezlesi sağır ediyor!

İÇİNDEKİLER

Mevsimsel hastalıklar arasında başı çeken, bahar nezlesi olarak da bilinen alerji küçük-büyük tanımıyor. Basit nezle 7-10 günde iyileşirken, bahar nezlesi alerjenle temas süresi boyunca devam ediyor. Kolan International Hospital KBB ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Seçkin Ulusoy, bu rahatsızlığın işitme kayıplarına yol açabildiğine dikkat çekerek şu uyarıda bulunuyor: "Polen alerjisi, burun ve geniz tıkanıklığına bağlı östaki tüpü de tıkanarak, kulakta sıvı birikimlerine ve işitme kayıplarına neden olabiliyor. Biriken sıvı, yapışkan kıvamında olup, orta kulakta çökme sonucunda ileride kulak zarında delinme ve kalıcı işitme kayıpları yapabiliyor. Kulakta sıvı birikimi geçmiyor, egzersiz ve ilaç tedavisiyle işitme kaybı düzelmiyorsa, tüp takmak gerekiyor."

ŞİKAYETLERE DİKKAT EDİN!
Bahar nezlesinin şikayetleri arasında, burun tıkanıklığı, sık hapşırık ve burun kaşıntısı ile birlikte, göz yaşarması ve şeffaf burun akıntısının yer aldığını söyleyen Doç. Dr. Ulusoy, "Bu hastalarda, tat ve koku bozukluğuna, astım ve nefes darlığı da eşlik edebilir" diye konuşuyor.

KORUNMANIN 'ALTI'N KURALI
1- Polen zamanında çim, çayır ve kavak ağacı gibi doğal ortamlardan uzak durun.
2- Mecburen bu ortamlara gidecekseniz, gözlük ve maske kullanın.
3- Her akşam duş alın.
4- Tüm kıyafetlerinizi günlük değiştirin. Kıyafetlerinizi, yatak odanızda çıkarmayın.
5- Bu dönemde, evinizin ve arabanızın camlarını kapalı tutun.
6- Hem arabada, hem de ev ve iş ortamlarınızda, polen filtreli klimalar kullanın.