First Lady’nin sırları

Gelmiş geçmiş en güzel First Lady’lerden biri olan Melania Trump, 46 yaşında olmasına rağmen fiziğini korumayı başardı. Cildi için bol su ve muz tükettiğini anlattı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Nisan 2017 Güncelleme 06 Nisan 2017, 01:10
First Lady’nin sırları

İÇİNDEKİLER

Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından gözlerin çevrildiği First Lady Melania Trump, sadece gücü değil kuşkusuz güzelliğiyle de dünyanın gündeminde. 1 metre 80 santimetre ve 62 kilo olan Melania Trump'ın en merak edilenlerinden biri de nasıl formunu koruduğu. Hayatı boyunca hiç diyet yapmadığını söyleyen First Lady, fiziğini sağlıklı ve dengeli beslenmeye borçlu olduğunu söylüyor. Eşi Donald Trump'ın ise daha çok hamburger ve pizza gibi fast-food tükettiğini dile getiren Melania Trump, "Evde ise kesinlikle sağlıklı yiyecekler pişirttiyorum ve eşime de onlardan yediriyorum" diyor.

ÖZEL KARIŞIMLA UYANIYOR
Sağlıklı beslenmeyi yaşam biçimi haline getiren Melania Trump, her sabah içtiği ve çok merak edilen içecek tarifini şöyle anlatıyor: Ispanak, kereviz, havuç, muz, yaban mersini, elma, portakal suyu, limon suyu, yağsız yoğurt, zeytinyağı, keten tohumunu blender'da karıştırıp tüketin. Bu karışımı 1 ay boyunca tükettiğiniz takdirde sindirim sisteminden kalbinize, bağışıklık sisteminden cildinize kadar tüm vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz.

'MAKYAJLA UYUMAYIN'
Güzel cilde giden yolun sadece pahalı kremlerden geçmediğini söyleyen Melania Trump, kadınlara pürüzsüz bir yüz için şu önerilerde bulunuyor: "Cilt temizliğini rutininiz haline getirin. Her sabah ve akşam yüzünüzü mutlaka temizleyin. Bol suyla cildinizi yıkayın ve bol da su için. Kesinlikle makyajla uyumayın. Çok özel günler ve davetler hariç fondöten kullanmayın. Cildinize baktığınızda yaşlanmayı, sarkmayı ve kuruluğu önlersiniz."

KREMLERİ TRUMP'TA DENİYOR
Sürekli gezdiği için cildini değişen iklim şartlarına karşı korumaya özen gösteren Melania Trump, Fransa'nın güneyinde yetiştirilen havyarlardan yapılan ve Omega 3 ile Omega 6 açısından çok zengin özel bir krem kullanıyor. Kendi ismini taşıyan bir kozmetik markası da olan Melania Trump, ürünlerini eşi Donald Trump'ta da test ediyor.

GÜNLÜK BESLENME PROGRAMI
Sabah: Ispanak ve muz gibi birçok sebze ve meyveyi kullanarak yaptığı özel karışımı içiyor.
Öğle: Izgara balık ve yanında bol salata yiyor.
Akşamüstü: 1 fincan çay ve yanında kepekli undan yapılmış 4 adet bisküvi yiyor. Akşam: Kepekli unla yapılmış tek dilim peynirli pizza ile1 kase yağsız yoğurt tüketiyor.

ORGANİK ÜRENLERLE BESLENİYOR
Kahvelerinin çok tatsız ve bol kalorili olduğunu düşündüğü için kesinlikle Starbucks'tan kahve içmiyor.
Haftanın 3 bardak Hollywood dünyasında çok yaygın olarak tüketilen taze Hindistan cevizi suyu içiyor.
Haftada 4 gün 2 buçuk saat pilates yapıyor.
Alkol ve sigara kesinlikle tüketmiyor.
Canı çikolata çektiğinde kesinlikle çikolatanın tamını değil yarısını tüketiyor.
Beyaz Saray'ın mutfağında mutlaka organik ürünler kullanılmasını istiyor.

SLOVENYA'DAN YADİGAR ÇORBASI
Melania Trump, her ne kadar ABD Başkanı'nın eşi olsa da kendi ülkesi Slovenya'ya ait lezzetleri de unutmuş değil. First Lady, her özel günde mutlaka 'Sunday Soup' denilen bu çorbayı yaptırıp tüm ailesini içiriyor.

Malzemeler: 1 kilo sığır kemiği, 1 kereviz (2 sapı 1 kökü), 2 havuç, 1 kereviz kökü, 1 şalgam, 1 beyaz soğan, 1 yemek kaşığı kaya tuzu, 2 çorba kaşığı bütün karabiber, 2 diş sarımsak, 1 demet maydanoz, 1 defne yaprağı, 1 domates, 1/8 çorba kaşığı safran Çorbanın içerisindeki köfte için malzemeler: 250 gram ekmek, 250 gram ciğer, 1 yemek kaşığı maydanoz, 1 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı (eritilmiş), 2 yumurta, tuz ve karabiber. Önce çorba pişirilip ardından köfteler ızgara yapıldıktan sonra içerisine katılıp kaynatılır ve sonra servis edilir.

3 VAZGECİLMEZİ
Melania Trump, 365 günün en azından 300 günü düzenli olarak muz, kale ve avokado tükettiğini açıkladı. Muz tüketerek sadece sindirim sistemini koruma altına almakla kalmayan First Lady, bu lifli meyve sayesinde tok da kalıyor. Yine tok tutan avokado sayesinde de formunu koruyan Melania Trump, "Sağlıklı kalp ve gözler için avokado vazgeçilmezim" diyor.

ÖZGE GÜRCAN