Ülkemizde demir
eksikliği anemisi
görülme
sıklığı artmaya
başladı.
Uzman diyetisyen
Pınar
Kural Enç, "Bu
durum vücutta
yeterli demirin
bulunmamasından
kaynaklanan bir kansızlık türüdür"
dedi. Her öğünde karışık yeşilliklerden oluşan
bol limonlu salataların demir emilimini
artırdığını söyleyen Pınar Kural Enç,
ıspanağı
yoğurtla birlikte tüketmenin bu emilimi azalttığını vurguladı. Pınar Kural
Enç, şu uyarıda bulundu:
"Ispanağı sade ya da yumurta ile yemek gerekir. Kahvaltıda
1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi faydalıdır.
Kuru baklagiller etle pişirildiğinde
demir alımı artar. Ayrıca çayı açık ve limon
sıkarak içmekte yarar vardır."