Kanser vücuda cepten giriyor!

Gelişen teknoloji sağlığımızı vurdu. Son 5 yılda beyin tümörlerinin arttığını söyleyen Prof. Dr. Temiz, cep telefonundan yayılan elektromanyetik dalgaların kanserin yanı sıra kısırlığa da yol açtığı uyarısı yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ağustos 2016 Güncelleme 19 Ağustos 2016, 00:00
Kanser vücuda cepten giriyor!

İÇİNDEKİLER

Hayatı kolaylaştıran teknoloji, ömrü de kısaltıyor! Öyle ki, teknolojik aletlerin yaydığı elektromanyetik dalgalar beyine zarar verip, kanser başta olmak üzere birçok ciddi rahatsızlığa yol açıyor. Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Temiz, tablet bilgisayar, cep telefonu gibi teknolojik aletlerden yayılan elektromanyetik dalgaların yeni gelişen embriyolarda organ gelişimini sekteye uğrattığını, hamilelerin bu dalgalara maruz kalmaması gerektiğini söyledi. Uykusuzluk, baş ağrısı, psikolojik rahatsızlıklar ve organlarda kansere benzer oluşumlara neden olabileceğini vurguladı. Prof. Dr. Temiz, elinden telefon düşmeyen, bilgisayar başından kalkmayanlara şu uyarılarda bulundu...

PSİKOLOJİYİ DE BOZUYOR
Teknolojiyi doğru kullanmak lazım. Cep telefonu gibi aletlerden yayılan elektromanyetik dalgalardan hamilelerin uzak durması gerekiyor. Beyinde muazzam bir elektriksel akım var. Bu akıma maruz kalmak psikolojik rahatsızlıklara neden olabiliyor. Çoğalan hücrelerde daha fazla olmak üzere hücre DNA'sında kırıklar oluşuyor. Organlarda kanser oluşumların yol açıyor.

KISIRLIK YAPIYOR
Erkeklerde sperm hücreleri üzerinden, kadınlarda da yumurta hücreleri üzerinde elektromanyetik dalgalar olumsuz etki yaratıyor. Cep telefonu bu hücrelerin bulunduğu organlara daha uzak. Böyle bir şans var. Ama cep telefonunu direk beynimize dayıyoruz. Sürekli elektromanyetik dalga altında kalan beyin dokusu bir süre sonra 1 derece ısınıyor. Uzun süre ve yüksek dozda kullanılan elektromanyetik akım beyindeki hücrelerin ölmesine neden oluyor. Çocuklara dikkat gerekiyor. Çünkü çocuklarda hücre bölünmesi hızı daha fazla oluyor. Tabletler, kablosuz bağlantı yapan bilgisayar cihazlarının hepsinde elektromanyetik dalgalar var. Bunlardan mümkün olduğunca uzak olmak önemli. Pek çok 'beyin tümörü' hastasını ameliyat ediyoruz. Son 5 yıldır tümörlerin görülme sıklığı çok arttı. Beyin açısından bakıldığında her bir cep telefonunun uyguladığı bir elektromanyetik alan değeri var. Bu alan değerinin en düşük olduğu telefonları seçmek önemli.

OMURGA GELİŞİMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
gençler cep telefonlarını elinden düşürmüyor. Sürekli telefon ve bilgisayarla ilgilenmek omurgayı vuruyor. Çocuk ve genç omurgasının, yani henüz gelişimi devam eden omurganın nasıl şekillendirildiği önemli. Oturma bozukluğu, aşağıya bakarak oturmak omurganın normal eğriliğini bozacak davranışlar, omurganın gelişimine zararlı. Dik oturmalıyız, belimizin arkasına destek koymalıyız. Bilgisayar kullanırken monitörü göz hizasına getirmeliyiz. 4-5 saat bilgisayar başında oturulmamalı. Gençlerde omurga gelişiminde önemli olan kalsiyum alımıdır. D vitamini almaları ve güneş görmeleri gerekir. Omurga gelişimi için en önemlisi spordur. Yüzme, atletizm, basketbol yapılabilir.

BU UYARILARA DİKKAT!
Cep telefonunu doğrudan kulağa tutmayın. Bu şekilde telefonunun anteni ile beyin mesafesi azalıyor.
Kulaklık kullanmak ve telefonu vücuttan uzak tutmak gerekiyor.
Uyurken telefonu baş ve vücudun 30 santim uzağına koyun.
Telefonu çantada taşıyın ve sol üst cebe koymayın.
Cep telefonları en fazla manyetik dalgayı ilk çalmaya başladığı veya ilk bağlanmaya çalıştığı sürede yayıyor. Bu süre boyunca telefonu vücuttan uzakta tutmak gerekiyor.
Cep telefonlarını ve tablet bilgisayarları 3 yaşına kadar çocukların eline vermeyin.