Mangal kanser etmesin

Severek tüketilen mangal etleri, hasta edebiliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Temmuz 2016 Güncelleme 24 Temmuz 2016, 01:59
Mangal kanser etmesin

İÇİNDEKİLER

Yaz ayının olmazsa olmazlarından olan mangalın yanlış uygulanması kansere neden oluyor. Çok yüksek sıcaklıklarda et pişirmenin heterosiklik aminler denilen kansere neden olan bileşikleri üretebildiğini belirten Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, "Özelikle kömürleşmiş etlerin sık tüketiminin prostat, pankreas ve kolon kanserine yakalanma riskini arttırdığı biliniyor. Ayrıca çok fazla ızgara tüketim yapan ülkelerde mide kanseri vakaları da yüksek oranda görülmektedir" dedi. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı, ızgara yapmanın da güvenli yollarını şöyle sıraladı: Birkaç saat önce etleri terbiye etmek heterosiklik amin oluşumunu azaltır. Bunun için biberiye, zerdeçal, zeytinyağı ve sarımsak kullanılmalı.