Ağrı kesicinin fazlası bitiriyor hayatı

Yüksek tansiyon, ağrı kesici ilaçları fazla kullanan kişilerde daha çok ortaya çıkıyor. Bu durum kalp-damar ve böbrek hastalıklarına yol açıyor, felç bırakıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Haziran 2016 Güncelleme 15 Haziran 2016, 00:49
Ağrı kesicinin fazlası bitiriyor hayatı

İÇİNDEKİLER

Tansiyon, vücuda kan pompalayan kalbin atardamar çeperlerine uyguladığı gücün ölçümü olarak biliniyor. Tansiyonun varlığı, vücudun yapı taşlarını oluşturan hücrelere oksijen ve diğer gerekli maddeleri taşıyan kan dolaşımını mümkün kılıyor.

DOKULAR GERİLİYOR
Ancak zaman içerisinde damarlara fazla güç uygulandığında, damar çeperini oluşturan dokular gereğinden fazla geriliyor. Yüksek tansiyon olarak adlandırılan bu durum çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor. Acıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Batur, şu uyarılarda bulunuyor: "Baş ağrısı, baş dönmesi, görme bozukluğu, bulantı, kusma veya burun kanaması gibi şikayetler yüksek tansiyon belirtisi olabilir. Vakit geçirmeden kardiyoloji uzmanına gidilmeli."

KİLOLAR DA ETKİLİYOR
"Orta yaşlı kişilerde ve fazla kilolularda görülme sıklığı daha çok olan hiper tansiyonun oluşumunda, genetik faktörler önemli bir etken. Bunların yanı sıra sigara ve alkol tüketen, hareketsiz yaşam tarzı süren, özellikle ağrı kesici ilaçları çok fazla kullanan kişilerde de yüksek tansiyon görülme ihtimali artıyor."