Bir fincan kahvenin selülite hatırı var!

Severek tükettiğiniz kahvenin fazlası selülite neden oluyor. Ancak çirkin portakal görüntüsünden kurtulmanın yolu yine kahve çekirdekleriyle yapılacak masajdan geçiyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2016 Güncelleme 15 Nisan 2016, 00:43
Bir fincan kahvenin selülite hatırı var!

İÇİNDEKİLER

Tatil sezonu yaklaşırken kadınlar kara kara selülitlerinden nasıl kurtulacağını düşünüyor! Cilt altındaki yamru yumru yağ birikintileri yani selülit neredeyse her 10 kadından 9'unda görülüyor. Çirkin portakal görünümü kilo fazlalığı olmayanlarda da ortaya çıkıyor. Vücuttaki toksinler ve hormonların selülit oluşumunu tetiklediğini söyleyen uzmanlar, çirkin görüntüden kurtulmanın yolunun doğru beslenme, spor ve masajla mümkün olduğunu vurguluyor. Şişli Florence Nightingale Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Yard. Doç. Dr. Zahide Eriş Eken de, kahve ile yapılacak masajın selülit oluşumunu azaltıp vücudu sıkılaştırdığını belirtiyor. Elma sirkesiyle masaj yapmanın da aynı etkiyi gösterdiğini söyleyen Dr. Eken, yaz gelmeden selülitten kurtulmanın yollarını şöyle anlatıyor...


METABOLİZMAYI HIZLANDIRIN
* Selülit dolaşımın daha az olduğu bölgelerde oluşur. Kalçalar, üst ve alt bacaklar, kolların üst kısımlarında görülür. Aktivite azlığıyla da daha fazla portakal kabuğu görünümüne yol açar.
* Kadınlarda selülit oluşma oranı erkeklerden çok daha baskındır. Yağlı ve zayıf besleyici yiyecekler tüketmeyin. Metabolizmayı hızlandırın.
* Selülitlerinizin fazla olması kilolu olduğunuz anlamına gelmez! Selülitler tek tip değildir ve eşit şekillerde oluşmazlar.
* Yüksek şeker ve katkı maddesi içeren, yağlı yiyeceklerden uzak durun.
* Kahve veya yarı yarıya sulandırılmış elma sirkesi ile yuvarlak hareketlerle masaj yapmak selülit oluşumunu azaltmaya yardımcıdır.
* Banyoda vücudunuzu düzenli olarak masaj yaparak yıkayın. Günlük kalp yönüne doğru yapılan sert masajla vücudunuzdaki dolaşımı artırıp selülit oluşumunu azaltabilirsiniz.
* Ginkgo biloba yağ hücrelerinin oksijenlenmesini artıran güçlü bir antioksidandır. Cilt altı yüzeyde kan dolaşımını artırarak, selülitleri azaltır.
* Doğal yağ ve besinlerin tüketilmesi, antioksidan içerikli meyvesebzeler selülit oluşumunu önleyebilir.
* Yeşil çay içmek de metabolizmanızı hızlandırarak yağ yakımını artırır ve selülit oluşumunu engellemeye yardımcıdır.


YİYELİM GÜZELLEŞELİM
Antioksidan zengini besinler cildi sıkılaştırarak portakal kabuğu görüntüsünü hafifletiyor. Selüliti daha oluşmadan önleyen bu besinlerden bazıları şöyle...

BROKOLİ: İçerdiği alfa lipoik, kollajen liflerinin sertleşmesini engeller. Cilde canlılığını veren kollajen lifleri sertleştikçe, deri altında selülit görünümüne neden olur. Haftada 3-4 kez haşlanmış brokoli tüketmeniz yararlı olacaktır.

DOMATES: Domatese kırmızı rengini veren likopen maddesi kan dolaşımını canlandırmaya yardımcıdır. Karpuz, kayısı ve pembe greyfurt da liopen içerir. C ve E vitaminleri de barındıran domates, cildin sıkılığını korumasına ve kolajen üretimine destek olur.

ELMA SİRKESİ: Hızlı bir vücut detoksu yapmak istiyorsanız yemeklerinize elma sirkesi ekleyin. Bağırsaklardaki zararlı bakterileri temizleyen sirke karın ve kalça bölgesindeki su tutulmasına da iyi gelir. Selülitli görünümü azaltır.

KİŞNİŞ: Maydanozu andıran kişnişin vücuttaki toksin ve ağır metalleri dışarı atarak, yağ hücrelerinin oluşumunu engeller.

KUŞKONMAZ: Kan dolaşımını canlandıran bu sebze selülitin başlıca kaynağı olan toksinlerden vücudu arındırmaya yardımcıdır.

MUZ: Çinko benzeri mineraller içeren muz kan akışını hızlandırır ve selülit oluşumunu engeller.

SALATALIK: Vücudun su tutması selülit oluşumunu tetikleyebilir. Bu durumda salatalık, kereviz ve soğan fazla suyu vücuttan atar.

YENİLEYİCİ PEELİNG
Ciltteki ölü derinin soyulması ve yenilenmesi baştan ayağa cildi güzel gösterir. Haftada 1 ya da 2 defa geceleri kullanılan deri yenileyici ve peeling yapan hafif ürünler (örneğin az oranda glikolik asit içeren) tercih edilebilir. Cildin üst tabakasının hafifçe soyularak uzaklaştırılması esasına dayanan peeling pek çok farklı yöntemle yapılabilir. Bu şekilde hem ölü derinin giderilmesi hem de gözeneklerin temizlenmesi sağlanır.

15 DAKİKA MASAJ YETERLİ
Kahve masajı için çeyrek su bardağı kahve çekirdeği ile 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı gerekiyor. Çekilen veya havanda dövülen kahvenin üzerine azar azar zeytinyağı ekleniyor. Elde edilen karışımda kahve parçacıklarının peeling etkisi yaratması için çok fazla erimemiş olmasına dikkat edin. Bu karışımı selülitli bölgelere, dairesel hareketlerle masaj yaparak sürün. 10-15 dakika masaj yapmak, ardından yıkamak yeterli olacaktır.

DOLAŞIMI ARTIRMAK İÇİN İÇİLECEK KARIŞIM
Birçok kişinin bildiği ancak etkisinin doğruluğundan emin olamadığı limonlu su karışımının gerçekten olumlu sonuç verdiğini söyleyen Dr. Zahide Eriş Eken, "Sabahları ılık bir bardak suya karıştırılan limon suyu veya elma sirkesi ile bir çay kaşığı bal metabolizmayı hızlandırarak selülit oluşumunu önler" dedi.

SU İÇMEYİ UNUTMAYIN
Vücut ağırlığımızın yüzde 60'ı sudur. Su, tüm sistemimizin sağlıklı çalışması ve toksik maddelerin atılmasını sağlar. Vücudunuzun su tutması ve ödeme yol açması günde en az 8 bardak su içmelisiniz.

YARIN: VARİSİN ABC'Sİ

HAZHIRLAYAN: HÜLYA BALCI