Şifa haritası!

Mucizevi besinler hastalıklara derman oluyor. Her yiyecek vücuda farklı fayda sağlıyor. Elma kalbi, muz börekleri, esmer buğday beyni, mantar ise boğazı koruyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2016 Güncelleme 16 Şubat 2016, 01:46
Şifa haritası!

İÇİNDEKİLER

Doğal besinler insan sağlığı için hayati önem arz ediyor. Bağışıklık sistemi de bu gıdalar sayesinde güçleniyor. Hastalıklardan korunmanın yolu ise güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmaktan geçiyor. Uzmanlar genel sağlığın korunması için gelmiş geçmiş en faydalı 15 besinin tüketilmesini öneriyor:

ENGİNAR:
Kan şekerini düzenliyor. C vitamini ile kalbi güçlendiriyor.
Yüksek oranda besin lifi içerdiği için sindirim sistemini düzenliyor. Cynarin ile bol miktarda B ve C vitamini karaciğerin yükü hafifler.

AVOKADO:
Doymamış yağ asidi ile A, E, B, K grubu vitaminleri ve fosfor, magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum ve çinko gibi mineralleri içeriyor. Kalp ve kan dolaşımı için birebire olduğu gibi kansere karşı da koruyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok ediyor. Hastalıkları önlüyor. Üreme sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlıyor.

FASULYE:
A, C ve B grubu vitaminler ile demir, magnezyum ve kalsiyum içeriyor. Kan ve hücre yapımına yardımcı oluyor. Vücuda güç ve enerji vererek, bedensel ve zihinsel yorgunluğu gideriyor. Sinirleri kuvvetlendiriyor.

ACI MARUL:
Kanı temizliyor. Hazımsızlığa ve mide rahatsızlıklarına iyi geliyor. Yağ metabolizmasını düzenliyor, felç riskine karşı koruyor.

BEZELYE:
A, C, E, K vitaminlerini bolca içeriyor. Tiamin, niasin ve pridoksin gibi vitaminler ile demir, bakır ve magnezyum minerallerini de barındırıyor.
Mide kanserini önlüyor. İçeriğinde bağışıklık sistemini destekleyen, kalsiyum, demir, çinko, bakır, manganez gibi mineraller bulunuyor. Cildin yaşlanmasını engelliyor. Bağırsak kanserinden koruyor.

REZENE :
Öksürüğü önlüyor, vücuda oksijen alımını artırıyor. C vitamini, uçucu yağlar, demir, potasyum ve kalsiyum içeriyor. Libidoyu artırıyor. Rahim kasılmalarını hafifletiyor.

GREYFURT:
Folatlar açısından zengin olan greyfurt vücudu enfeksiyonlara çare oluyor. Kansere karşı koruyor. Kan basıncını azaltıp kan yapımını artırıyor.

AHUDUDU:
Tansiyonu düşürüyor. Kanı temizler, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlıyor. Ateşi düşürüyor. Vücuda dinçlik veriyor. Rotein, karbonhidrat, selüloz, A, C ve P vitaminlerii, elma ve limon asidi, sepi maddeler, eterik yağ, , kalsiyum, mağnezyum, fosfor, demir, mangan ve bakır bileşimi asidler, pürinli maddeler, reletin içeriyor. Virüs ve bakterilere karşı koruyor, tümör oluşumuna engel oluyor.

YOĞURT:
Bağırsak kanserine karşı bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Cildi gençleştirip, parlaklık veriyor. Grip ve soğuk algınlığına karşı vücudun direncini artırıyor.

HAVUÇ:
Sperm üretimini sağlıyor, vücudu enfeksiyonlara karşı koruyor.
A vitamini, selenyum içeriyor. Bioaktif kimyasallar, miyeloid ve lenfoid lösemide kansere yol açan hücre büyümesini baskılıyor. Lenf bezleri, damarlar, beyaz kan hücreleri, solunum yolu ve dalak gibi vücudun birden fazla parçasını kapsayan bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

ESMER BUĞDAY:
Beyni ve sinirleri besliyor, öğrenmeyi güçlendiriyor. Kansere karşı koruyor. Potasyum magnezyum fosfor ve demir mineralleri ile B grubu vitaminleri içeriyor.

MANTAR :
İyi bir lif kaynağı olan mantar yüksek oranda protein, fosfor ve folik asit içeriyor. Kasları güçlendiriyor, saç ve tırnakları besliyor. Hücreleri yeniliyor. Tiroid bezlerine karşı koruyor. Tümörlerin yayılmasını engelliyor.

ELMA:
İçerdiği vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde "mucize besinler" arasında gösteriliyor. Pektin, bioflanovoid, C vitamini pıhtıya bağlı damar tıkanıklığı, damar sertleşmesi, hipertansiyon, strese bağlı damar tahribatını önlüyor. Beyin ve sinir sistemini düzenliyor.

BROKOLİ:
K
ansere karşı vücudu koruyan fitokimyasal bileşikler içeriyor. Vücudu toksinlerden temizliyor. D, A ve K vitaminleri bol miktarda bulunuyor. Magnezyum, potasyum ve kalsiyum ile tansiyonu dengede tutuyor. Vücut asit dengesini sağlıyor. Kasları güçlendiriyor.

MUZ:
Kan basıncını dengeliyor. Böbrek taşlarını düşürüyor. Vücuda enerji veriyor. Cilt rahatsızlıklarını gideriyor. Derilerde meydana gelen sedef ve akne gibi cilt hastalıklarını tedavi ediyor. Protein, sodyum, potasyum, magnezyum, serotonin A, E, K ve C vitaminlerini içeriyor.