Tatlı hayata acı reçete

Tadı acı olan kırmızı biberin faydaları saymakla bitmiyor. Limon, portakal gibi meyvelerden daha fazla C vitamini barındıran kırmızı biber cinsel hayata ise tam manasıyla renk katıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ocak 2016 Güncelleme 12 Ocak 2016, 00:00
Tatlı hayata acı reçete

İÇİNDEKİLER

Kırmızıbiber içeriğinde bol miktarda vitamin ve mineraller barındırıyor. İnsan sağlığı için oldukça faydalı ve zengin bir bitkisel besin kaynağı olan kırmızıbiber afrodizyak etkisi yaratarak cinsel gücü artırıyor. Limondan daha fazla C vitaminine (askorbik asit) sahip olan kırmızıbiber içindeki C vitamini deposu sayesinde vücudun kolajen yapımında önemli rol oynuyor. Vücudun en önemli bağlayıcı maddesi olan kolajenin yenilenmesi sayesinde daha sağlıklı bir cilt, diş, diş etleri ve daha esnek tendonlara ile kan damarlarına sahip olunuyor. Güçlü bir antioksidan olan kırmızıbiber vücudu kansere karışı koruyor.

SAYISIZ FAYDASI VAR
İçeriğinde bulunan C, K ve P vitaminleri ve Capsaisin maddesi ile çiftlerin hazlarını artırıyor. Mutluluk hormonlarını salgılatıyor. Ereksiyon problemlerini çözüyor. Eşlerin arzularını artıran mucizevi bitkinin afrodizyak etkilerinin yanı sıra sağlığa olan faydaları ise şöyle sıralanıyor:

* Sindirim sistemini düzenler ve hazmı kolaylaştırır.
*
Stresi azaltarak sinirleri yatıştırır.
* Vücuttaki mikropları öldürür.
*
Kolesterolü düşürür.
* Romatizma ağrılarını azaltır.
*
İştahı açar.
* Damar tıkanıklıklarının oluşmasını engeller.
*
Midede gaz birikimini önler.
* Zayıflamayı hızlandırır.
*
İshali engeller.
* Solunum yollarını açar.