Tırnaktan teshis!

Hastalıkları tırnaklarınıza bakarak teşhis etmek mümkün. Kalın tırnak mantar, pençe tırnak tiroid, yumru tırnak ise akciğer hastalıklarını işaret edebiliyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Kasım 2015 Güncelleme 15 Kasım 2015, 00:00
Tırnaktan teshis!

İÇİNDEKİLER

El ve ayak tırnakları hastalıkları adeta önceden bildiriyor. Sık sık kendi kendinizi muayene edin diyen uzmanlar tırnaklardaki değişiklikleri ve neden olabileceği hastalıkları anlatıyor...

KALIN TIRNAKLAR:
Kalınlık akciğer hastalığının bir belirtisidir. Kalın ve sert yüzey mantar enfeksiyonunu gösterir.

PENÇE TIRNAKLAR:
Tırnaklar pençe gibi görünüyorsa tiroid ya da sedef hastalığını gösteriyor olabilir. Aynı zamanda dolaşım problemine de işaret edebilir.

AYRILMIŞ TIRNAKLAR:
Folik asit, C vitamini ve protein eksikliği, tırnak diplerinde oyuklarla beraber görülüyorsa bu sedef hastalığının bir belirtisidir.

OYUK TIRNAKLAR:
Sedef hastalığı, doku bozuklukları, çinko eksikliği sinyalidir. Çıkıntılı

TIRNAKLAR:
Çıkıntılı tırnaklara sahip olanlarda demir eksikliği, artrit gibi rahatsızlıklar olabilir.

KURU TIRNAKLAR:
Eğer tırnaklarınız kuru ve inceyse hormon seviyenizi ölçtürün. Tiroid hastalıkları tırnakların incelmesine neden olur.

YUMRU TIRNAKLAR:
Akciğer hastalıkları (özelliklede solunum zorluğu çekenlerde), inflamasyonlu bağırsak hastalıklarında, karaciğer hastalıklarında ve AİDS'te görülür.

RENK DEĞİŞTİRİYORSA
Koyu renk şeritler, yaşlanma ve konjestif kalp yetmezliği ile bağlantılıdır. Beyaz tırnaklar ise, hepatit gibi karaciğer hastalıklarının belirtisidir. Tırnaklardaki siyah çizgiler, deriye kadar sirayet eden kararmalar, renk değişiklikleri melanom belirtisi iken, mavi tırnak yeterli oksijen alamadığınızın veya diğer akciğer problemlerinin habercisi olabilir.